De term ‘om in te bijten’ kent eigenlijk toch wel velerlei uitleg. In te bijten – in vast te bijten of vastbijten  – de tanden erin zetten. Bijten en knauwen dus. Allemaal beeldspraak dat wordt gebruikt om te versterken dat je vasthoudend iets zal doen. Dat je iets vást zult houden…. Want tja, als er eenmaal iets tussen die tanden en kaken zit komt het niet zo snel meer los! Daar zet ik graag mijn tanden in is ook zo’n uitdrukking.

Voor je je tanden echter zet in de huidige voedselindustrie is het wellicht interessant om naar het Bijtfestival in Veghel te gaan. Een 10 dagen durend festival over bijten, kauwen, malen en knarsen van vlees, vruchten, bonen, noem maar op! Alles over de voedselindustrie in de huidige tijd wordt uitgelegd! Natuurlijk op een luchtige manier; want het is een festival! En toch kun je op een heel aangename manier een heel nieuwe visie op voeding krijgen.

Zoals bijvoorbeeld slachtvisie? Kunnen Singles dat wel handlen?

Slachtvisie is een van de theatervoorstellingen. Of je nu vegetariër bent of veganist of simpele omnivoor, het is altijd interessant om te weten hoe de vleesproductie in de huidige tijd te werk gaat… Op deze avond wordt de vraag beantwoord wat er allemaal gebeurt met een varkentje voor het op je bordje komt. Voorafgegaan door een heerlijk 4 gangendiner waarbij je zelf mag kiezen of je wel of niet vlees op je bord krijgt. Daarna kun je in een koepelvormige ruimte een voorstelling zien over hoe alles tegenwoordig precies in zijn werk gaat. En dat terwijl een ambachtelijke slager in het midden van de koepel vlees staat uit te benen! En – het is niet eens eng!

Kitchen Concert tijdens het Bijt-festival?!

Wat dat is? Nou, kijk maar:

En dan is er ook nog iets met Boeren!

Je mag wel stellen dat de boeren het hot item zijn van het afgelopen jaar en dat de discussie nog steeds niet afgelopen is! Tijdens het Bijtfestival krijg je als het ware op speelse wijze inzicht in het actuele complexe verhaal van de landbouw. Er is een collage van scenes waar je doorheen kunt wandelen – en zien en horen wat er nu echt gaande is. En de tragiek ervaren…

Wat het Zwarte Goud is?

Koffie natuurlijk! Nu bijt je niet zo snel in koffie – die klokken we zomaar zonder tandgeknars door de keel. Hoewel je jezelf soms wel eens door sommige bakkies koffie heen moet bijten, dat dan weer wel (-;). Tijdens ‘Het geheim van het Zwarte Goud’ leer je alles over de soorten koffie en de herkomst hiervan. Je kunt deze leuke en interessante voorstelling vooraf laten gaan door een heerlijk diner – enkel naar het theater gaan kan ook.

Er is zoveel te doen en om in te bijten tijdens het Bijtfestival!

Is er nog iets om in te bijten?

Het opsommen van alle evenmenten en activiteiten tijdens het Bijtfestival is eigenlijk niet voldoende voor de beeldvorming. Het is een festival met theater en muziek en lekker eten en vooral met diepgang. Als je nu eens echt uit je tredmolen wilt stappen is een bezoek aan slechts één van de voorstellingen al leuk en interessant. Ook voor singles met kinderen zijn er heel leuke voorstellingen en activiteiten en is er zelfs een kindermatinee!

Niet in je eigen staart bijten!

O ja, natuurlijk kom je ook wel leuke meisjes of jongens tegen waar je wel eens in zou willen bijten. Waar je liefdevol vurig warm en wild je tandafdruk in zou willen zetten…
Benader hen dan wel voorzichtig en vriendelijk en zoek uit of zij dat wel leuk vinden. Ze zouden zomaar van zich af kunnen bijten! Je weet nooit wat voor knauw je er dan weer aan overhoudt….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in