De vraag ‘hey schatje zullen wij samen een eitje eten, hoor je heel vaak tijdens het stappen. Ooit heeft iemand dit bedacht om op grappige wijze voor te stellen met elkaar de nacht door te brengen. En er gaan meer van dit soort gevleugelde termen rond. Samen een eitje breken. Een eitje tikken – ga zo maar door. Alsof je altijd na zo’n wilde nacht een ei nodig zou hebben om op krachten te komen…… Dat is wel een pocherige romantisch vurige voorstelling van zo’n samenzijn. Want – zoals we allemaal weten, kan dat heel erg tegenvallen….

Hoe bedoel ‘eitje eten’ denk je dan

Natuurlijk hoor je gezond te ontbijten. Hoewel singles dat af en toe wel eens vergeten en een koffie en croissantje ergens onderweg naar het werk halen. Op een van die vaste stekjes, hè?  Waar je gezellig allerlei bekenden tegenkomt. Maar…

zoals er een aantal vragen te stellen zijn tijdens daten,
zijn er ook heel veel manieren om een eitje te eten.

Wat je allemaal met een ei kunt doen?

Een eitje kun je klutsen en bakken, koken of blancheren – splitsen…dat is wel moeilijk hoor.
Een ei splits je door de dooier en het eiwit van elkaar te scheiden. De dooier kun je natuurlijk weer bakken – of het bolletje van een broodje ermee insmeren voor dit de oven ingaat. Dan wordt dat lekker knapperig, krokant en bruin. En het geel is bovendien een heerlijk ingrediënt voor advocaat – dat lekkere gele drankje uit de vorige eeuw, weet je wel? Het wit kun je met suiker opkloppen tot een lekkere topping of zelfs tot meringue, als je wat meer geoefend bent!

Ja, je kunt veel met een ei doen!

Je kunt eraan tikken of in prikken – wat je maar wilt. Als je zachtjes in de onderkant en bovenkant van een ei een gaatje prikt kun je ‘m ook leegblazen, waarna je met de schil allerlei leuke dingen kunt doen. Zoals beschilderen met leuke kleuren en als je er dan een draad doorheen rijgt kun je het eitje ook ophangen. Van het eierstruif kun je dan een omelet bakken – of deze gebruiken in het deeg van een lekkere cake of taartbodem!

Een eitje tikken is dan wel weer lekker in het weekend of op vrije dagen…
Samen met iemand? Je weet het niet….

Ow, als het nodig is kun je ook altijd een eitje gooien!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in