Home Community Street art is dialoog!

Street art is dialoog!

236
0
Street art is een gereedschap tot dialoog

Street art is een start – een gereedschap, tot sociale dialoog. En ook vaak een spottend protest over zaken en acties die in de gemeenschap (of politiek) plaats vinden. Deze kunstvorm verhoogt meestal ook nog de waarde van een gebouw, een straat of een buurt, mits het mooi is en aanspreekt!

Waarom niet even een street arttour?

SAMA is het street art museum in Amsterdam-West waar je een rondleiding kunt boeken langs alle kunstwerken op de muren in dat stadsdeel. Er zijn veel werken van bekende artiesten te bewonderen in een groeiend aantal. Het doel van Sama is in de eerste plaats verbinding en dialoog in de buurt te creëren. Een tweede doel is street art in alle variatie onder aandacht te brengen van een breed publiek.

Door heel Nederland kun je deze kunstvorm bewonderen

Wel of niet gecategoriseerd – soms clandestien en soms in opdracht van een stad of organisatie gemaakt, zijn overal prachtige murals te vinden. Het hoeft niet altijd meer vlug en stiekempjes op de ‘subway walls‘, hoewel dat heus ook nog wel gebeurt. Deze kunst – deze gravitti past nu eenmaal niet in een gecontroleerde cultuur – het is een vrijelijk stromende kunstuiting! Overal kun je echter wel street art vinden. Enne – is het een beetje koud of regenachtig? Nou, dan ga je toch naar het Straatmuseum op het NDSM-terrein in Amsterdam?

Is street art ook wel vocaal?

Straatkunst vocaal wordt busking genoemd. Heel veel bekende en onbekende artiesten doen dit regelmatig. De bekende artiesten simpel voor de ‘fun’ en om wat meer persoonlijke binding met hun publiek te krijgen. De onbekende artiesten om hun kunst, hun talent toch te delen. En natuurlijk ook in de hoop ontdekt te worden!

Even een heel bekend vocaal statement tegen een politieoptreden dat eigenlijk niets met street art te maken heeft. Waarom? Zomaar! Omdat het controversieel en provocerend is. Omdat met dit nummer, met dit filmpje, een hypocriete cancelcultuur van die tijd, in één slag volkomen monddood gemaakt is. Omdat het George is…. En omdat het nog steeds een keigoed nummer is.

En natuurlijk door de naam van het nummer; Yeah! Let’s go outside!

Let’s make art… outside!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in