Bezinning…. wat is dat eigenlijk? Is het relativeren van het afgelopen jaar bezinning? Het alles in een juist of ander perspectief plaatsen? Of het ontspannen en tot kalmte komen en alle beslommeringen van het jaar achter je laten… Denk je aan die ene kleine ruzie – dat misverstand dat zoveel stuk gemaakt heeft? Denk je aan die vriendschap die zich juist verdiept heeft; de liefde die je verwelkomd hebt.. Of juist aan een liefde die je achtergelaten hebt – bent kwijtgeraakt. En waarom doen we dat juist in die laatste maand van het jaar?

December en bezinning

Of is bezinning besef?

Beseffen waar je mee bezig bent – of was. Dat hoofd dat maar aan één ding kon denken; dat maakte dat slechts één ding belangrijk was. Het doel dat je volhardend najoeg. Was het allemaal zoveel waard? Was het allemaal zo belangrijk denk je nu misschien…
Dat hart dat holderdebolder op hol sloeg….  Dat maakte dat je het toch nog een keer wilde proberen – of juist nooit meer! Tja bezinning – juist in december; de laatste maand van het jaar; en zelfreflectie en besef! Ook dat!

Wat brengt de toekomst?

Zoals de maand december ineens al die bezinning oproept, brengt de gedachte aan de toekomst ook wel afweging met zich mee. Uiteindelijk sta je voor de aanvang van het Nieuwe Jaar! En wat staat je dan te wachten? Zal dat ene plan dat je al zolang koestert lukken? Zal je nieuwe liefde stand houden en hoe zal je ex-partner daarop reageren? Gaat alles in orde komen? Nee, het is niet gek om in deze tijd een moment tot bezinning te komen…

Soms zie je het somber in en denk je: gaat alles nog wel goedkomen op de wereld…. En toch ben je genoodzaakt deze gedachten terzijde te schuiven, want tja..  Is het gepast te stellen dat je er niets mee kunt? Of? Vast even een paar weken vooruitlopend en de oorsprong toch alweer zover terug in de tijd….. And so this is Christmas..

Na zelfreflectie is het beste voornemen simpel je schouders er weer onder te zetten en positief te zijn! Laat je gedachten in elk geval niet teveel rondtollen! Want dat rondtollen gebeurt in de loop van de decembermaand bij singles vanzelf wel.

Bezinning of zelfreflectie in december

Bedenk dan volgende dag: bezint eer gij begint!

December en bezinning

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in