Ja Valentijnsdag dient zich alweer aan! ‘…Ben ik op iemand verliefd’ vragen singles zich dan af. Of; ‘Vind ik iemand leuk..?’ Die laatste gedachte kan nog wel… De eerste niet, want als je op iemand verliefd bent dan voel je dat echt wel hoor!’ Dan kun je aan niemand anders meer denken. Al je gedachten draaien dan, tóllen zelfs, rond die ene persoon. Er is echter ongemerkt een kleinigheid ingeslopen, die de Valentijnsdag voorgoed gewijzigd heeft!

Is Valentijns nog hetzelfde als vroeger?

Zou je vroeger iemand die je al heel lang in stilte bewonderde op Valentijnsdag een teken van liefde geven in de vorm van een discreet gebaar. Een kaart sturen of een presentje of een bloemetje. En ook door eindelijk eens op romantische wijze de grote vraag te stellen samen op date te gaan. Tegenwoordig zijn vooral mensen in Valentijnsdag geïnteresseerd die al, even sterk overdrijvend, ‘eeuwenlang’ een relatie hebben. En de verrassing van het Valentijnsgevoel moet vooral echt indrukwekkend zijn – moet impact maken. Heel veel tips kun je natuurlijk makkelijk vinden op internet. Dus geen probleem, maar….houd wel je voelsprieten goed geopend hè?! En geloof niet in die show van valse bescheidenheid.

Tja, iets aanvoelen is wel lastig soms, hè?

Op Valentijnsdag kun je ook je dankbaarheid tonen!

Natuurlijk is Valentijnsdag een feestdag van romantiek en liefde. Het is echter een misvatting dat je verliefd moet zijn om iemand op Valentijnsdag een leuke attentie te geven. Je mag ook mensen die je graag mag iets geven en zo dankbaarheid tonen. Dat is liefde in de bredere zin van het woord! En dat kun je ook anoniem doen – geeft een leuk mysterieus verrassingseffect. Je vriend of vriendin of bekende kan dan telkens verbaasd in de rondte blijven spieden en zich afvragen wie de goede gever is. Op een bepaald moment kun je dan altijd nog zeggen dat jij het was en waarom. Dat kan uiteraard wel wat teleurstelling opleveren, maar misschien juist ook opluchting!

Ach, maak er iets leuks van! Dat kun je wel (-;

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in