Regen! Je hebt het hele jaar hard gewerkt, bent nu eindelijk een paar weken vrij en dan regen! Je hebt na lange tijd weer eens een vliegreis naar het zuiden geboekt en dan – drama! Velen ondervinden tegenwoordig schrikbarende omstandigheden in het buitenland. Hebben ervaringen die zo afschrikwekkend zijn dat zij deze nooit meer vergeten. De beelden in de media staan inmiddels wel in je geheugen gegrift. Stel je voor dat je het zelf ook meemaakt! Bleef het maar bij regen.. De aardbol rolt en tolt zoals zij wil. Sneeuw en hagel in de zomer – kolkende rivieren en overstromingen? Geen punt voor de bol! En dat gebeurt allemaal tot ieders machteloze ontsteltenis en verbijstering….

Wat te doen in de regen?

Niet ieder – en zeker niet alle singles, treft zonneschijn tijdens de welverdiende vakantie. Integendeel! En als je nu een alleenstaande ouder bent met kinderen en de vakantie thuis doorbrengt? Dan moet je maar zien hoe je je kinderen in de regen kunt vermaken tijdens die ‘vrije’ weken. Een nat pak halen is het resultaat als je samen met hen je ‘neus even buiten de deur steekt‘. Alle overdekte speeltuinen en zwembaden zijn propvol want alle andere thuisblijvende ouders hebben hetzelfde idee – en bezoeken dezelfde locaties als jij. En als de kinderen dan wel samen zijn om te spelen, krijg je weer die discussies… Met alle pijnlijke gevolgen van dien!

Zijn er eigenlijk wel mogelijkheden of ideeën om dit soort verdriet in een notendop te voorkomen?

Lekker even een dagje uit! Maar waar naartoe?

Tja, om niet met z’n allen volkomen te verpieteren binnen die muren kun je er eens een dagje op uittrekken. Er zijn mogelijkheden genoeg! Er zijn echt allerlei leuke uitjes om een fijn dagje voor jou met je kinderen óf met een nieuwe geliefde te hebben. En ben jij zo’n optimist die wel tegen een paar druppels kan? Zo iemand die vindt dat achter de wolken (en boven de wind) altijd de zon schijnt…. Ach, dan spring je toch eens lekker op een schip. Fijn dobberen in onze eigen Waddenzee. Hoe heerlijk is dat!

En – snel thuis als het nodig is!
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in