Daten singles nu uit een zucht naar liefde of is het slechts een hobby, een beetje tijdverdrijf?  Is het een zoektocht naar hartstocht of is het simpel een soort stuivertje wisselen? Swipen helpt daar wel bij. Je kunt dan makkelijker kiezen welke date je aan ‘je collectie’ toe wilt voegen. En wegschuiven waar je geen interesse in hebt. Natuurlijk klinkt dit alles een beetje kil en gevoelloos. Veel mensen die op het datingpad gaan hebben echter al een relatie achter de rug en soms lukt het een nieuwe partner (nog) niet om die scherven te lijmen. Rebound relaties lossen dan meestal niets op, uitzonderingen daargelaten. 

Is pure hartstocht, ofwel seks het doel van daten?

In veel gevallen wordt er ook wel gezocht naar fijne vluchtige, doch wel intense hartstocht. En dat is ook leuk en gezellig toch? Neemt tenminste al die kriebelingen weg en geeft dat heerlijke gevoel van ontspanning. Er zijn maar weinig dates die er dan over gaan klagen dat zij slechts een hobby waren. (Mits alles natuurlijk met wederzijdse instemming gebeurt). Toch is daten meer zucht naar gezelschap, naar tijdverdrijf. Naar leuke nieuwe contacten opdoen.

De aanwinsten van je hobby vergelijk je natuurlijk met elkaar..

En dan komt er toch ineens weer dat speciale gevoel naar boven, dan is er ineens weer dat kleine sprankje van die zucht naar liefde, naar dat verlangen – naar alles! ….naar alles …..
‘Tja, daten is wel mijn hobby’ zegt ze, ‘Bij mijn vorige date had ik alleen wel weer dat gevoel dat ik bij mijn partner ook had, dat totale intense gevoel van liefde. Maar ja, die date heeft een rugzakje waar ik niet mee kan en wil leven.’  ‘Mijn nieuwe date is zo lief en gevoelig en zorgzaam, maar er ontvlamt niets! Ik voel wel vríendschap, maar dat is het. ‘

Vaak is zo’n gevoel ook blijvend en sommigen vinden dat ook prima, sommigen vinden de vertrouwelijkheid van een mooie warme vriendschap juist fijn!


Anderen blijven al datend en wel zoeken naar afwisseling – dat is nu eenmaal hun hobby. Al is het maar het uitpluizen van het leuke profiel van een eventuele date. En dat is ook prima, toch? Het is een gezellige, soms verrassende, soms verbazende hobby!

Heb jij nu ook leuke tips of ideeën of heb je iets leuks meegemaakt dat je wilt vertellen? Laat dan een reactie achter. Dan kunnen we contact opnemen. Je kunt ook op een van de knoppen hier beneden klikken om te laten weten dat je dit artikel leuk vindt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in