Wat is er nu heerlijker tijdens een warme zomer dan uitwaaien – dan het water op te gaan! Enkel de gedachte aan die frisse wind, aan het op de boeg spattende zeewater, maakt dat je je tasje al lukraak wilt inpakken. Dat je zomaar even links-rechts iets mee wilt grissen. Want – je hebt toch alleen een T-shirt en wat zwemgoed nodig?
Soms kan het echter best wel stormen hoor, op onze Waddenzee, dus het is wel slim om ook een stevig regenjack mee te nemen. En misschien voor de zekerheid een warme trui?

Zeilen doen we al sinds mensenheugenis!

Heerlijk uitwaaien op de Waddenzee!

Als je aan zeilen denkt, dan denk je aan de snelle wendbare scheepjes waarmee ‘onze’ voorouders de wereld ontdekten. Dan denk je ook aan de spannende avontuurlijke reizen van de klippers die de onbekende zeeën verkenden. Of ‘simpel‘ handelswaar vervoerden van en naar allerlei verschillende handelsposten ter wereld. Die de beroemde theeraces hielden. De driemaster Josina Elisabeth doorklieft bijvoorbeeld al sinds 1900 de woelige golven en heeft in 1995 een ingrijpende verbouwing ondergaan. Sindsdien verkent het als mooi karakteristiek passagiersschip de Waddenzee.

Het heerlijk uitwaaien op deze schepen moet je koesteren!

Met haar hoge reling, brede gangboorden en fijne kuip aan dek is het bijvoorbeeld heerlijk en veilig vertoeven aan boord van de Josina Elisabeth. Je moet wel heel erg wild bezig zijn om nog overboord te vallen! Het is een comfortabel schip; van alle gemakken voorzien. Je kunt dus ook met de kinderen fijn en onbekommerd uitwaaien op het schip. Of simpel even lekker een weekend met vrienden en familie ronddobberen op de Waddenzee.

Singles kunnen ook nieuwe vrienden maken op zo’n schip!

Op zeilgebied is er genoeg te doen voor singles. Je kunt even lekker uitwaaien tijdens een meezeilreis! Je koerst dan samen met andere singles rond de waddenzee – of soms zelfs naar spreekwoordelijk avontuurlijke havens…. Omdat je samen de zeilen hijst en het anker licht – ach, al tijdens het verwelkomende drankje leer je elkaar al goed kennen. Want zo gaat het op een schip; je moet het samen doen. Samen de wind trotseren! Hoe leuk is dat?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in