Eindelijk kunnen singles weer scharrelen tussen de bloemetjes. Hoewel afdwalen van de paden niet echt gewenst is… Waar het over gaat? De Keukenhof natuurlijk! Dat prachtige wereldberoemde park dat zo lang niet betreden mocht worden. De Keukenhof is in het voorjaar een bijna emotionele neonkleurige uitbarsting van bloemenpracht in alle tinten! En is dat niet precies zoals singles zich op dit ogenblik voelen. Zo’n gevoel dat alles kan en mag; dus zeker ook scharrelen tussen de bloemetjes! Is het een idee om daar eens af te spreken met een date – in de Keukenhof?

Waar komen die bloemetjes eigenlijk vandaan?

Nederland – of in dit geval beter gezegd Holland, staat vooral bekend om zijn uitgestrekte kleurrijke velden met bloeiende tulpen. Grappig dan te weten is dat de tulp oorspronkelijk vanuit Turkije en de achterliggende oostelijke landen per toeval in West-Europa terecht is gekomen. Men zegt dat ze ‘niet lekker’ gevonden werden en dus weggegooid in een of andere composthoop. Het was verrassend dat daar het volgende jaar beeldschone eigenwijs bloeiende bloemen de kopjes boven de grond uitstaken, om nooit meer weg te gaan! En, om zich nota bene, over het gehele land te verspreiden! Met wat hulp (-;)

De volgende welbekende toepasselijke ‘meezinger of -deiner‘ mag eigenlijk niet ontbreken aan dit verhaal…. Het Hollandse levenslied, zeg maar!

Scharrelen tussen de bloemetjes om rijk – of arm te worden

In de Gouden Eeuw is er zelfs een tijd een tulpengekte geweest. Dit was geen ziekte, doch een volksmanie. De tulp was verworden tot speculatieve handelswaar. Torenhoge bedragen werden geboden om een door kweek uitzonderlijk mooie tulp te kunnen kopen en bezitten. Het was scharrelen tussen de bloemetjes om te bepalen op welke men een bod uit wilde brengen – of welke men met grove winst wilde verkopen.
Tot deze markt instortte en menigeen berooid, maar wel met mooie bloemetjes achterliet.

Singles kunnen ook weer fijn ‘groen’ tuinieren

Met je date echt fijn scharrelen tussen de bloemetjes en vooral plantjes, kun je trouwens ook weer op de Floriade – de wereldtuinbouwtentoonstelling! De expositie die eens in de 10 jaar gehouden wordt – dit keer in Almere.
Men zegt dat de Floriade verlies draait en dat het bezoekersaantal af neemt. De tendens van de laatste jaren is echter dat vrijwel ieder in meer of mindere mate bezig is met duurzaamheid. De te bewonderen innovaties op tuinbouwgebied zal menigeen dan ook interessant vinden. Bovendien is het bezoek aan de Floriade een heel indrukwekkende belevenis. Iets om te vertellen! Je mening over te geven.

Floriade… ook lekker snuffelen en scharrelen tussen de bloemetjes

Als je het filmpje bekeken hebt dan hoef je jezelf niet af te vragen wat je zoal kunt bewonderen op de Floriade – wat er zo interessant is… Het evenemententerrein van de Floriade is al ingericht als stadsplan voor het nieuwe stadsdeel Hortus – een duurzame stad. De hoogbouw die voorafgaand aan de Floriade op het terrein gebouwd is, zal dan onderdeel worden van dat nieuwe stadsdeel.

Deze innovatieve gebouwen zijn een voorbeeld van de urban ‘groene’ stad van de toekomst. Van hoe de wereld eruit kan zien.
Op de Flores woontoren zijn prachtig beschilderde muurpanelen bevestigd die een presentatie zijn van de bloemen en planten die rond de toren, op de Floriade te bewonderen zijn. Hoe mooi dat je niet tegen grauw en grijs beton aan hoeft te kijken, ook al is dit gerecycled!

Het is nog mooier als de buitenmuren van zo’n gebouw bedekt zijn met echte florerende groene planten – als een verticale tuin of bos!

Fijn scharrelen met je verticale plantjes

De Floriade is een ontdekkingsreis! En op de Floriade doe je bovendien ook nog vernieuwende ideeën op om je tuin of balkon ook ‘groener’ in te richten.

Wanneer ga je met je date naar de bloemetjes?

Ja, Singles gaan lekker scharrelen tussen de bloemetjes!

Als je nu ’s morgens vroeg even wandelt of hardloopt. En als de ochtendnevel langzaam optrekt en je in die vochtige mist een klein konijntje vrolijk stiekem en stil rond ziet huppelen – dan denk je ineens ‘O ja, Pasen….. Leuk om dan naar de plantjes en bloemetjes te gaan.’ Maar waar en met wie?

Ach, er komen zoveel vrolijke feestelijke dagen aan… Geniet ervan – nu het weer kan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in