Home Reizen Actieve vakanties De zon opzoeken? Singles zeggen ja!

De zon opzoeken? Singles zeggen ja!

621
0

Met ‘de zon opzoeken’ wordt meestal bedoeld dat men naar het zuiden gaat. Naar de zuidelijke mediterrane landen of eilanden. Waar fijne zonovergoten stranden zijn en palmboompjes – op natuurlijke wijze ontstaan en niet aangelegd. Waar strandstoelen onder parasols klaarstaan om fijn te kunnen relaxen. En waar je lekker ‘keihard‘ over het opspattende water kunt cruisen met je boot.

En wat nu als je nu net iets uitdagender doelen zoekt? Wat nu als je wel zon en strand wil, maar dan ook nog iets meer – iets spannends! Denk dan aan Sicilië….. Spannender kan het eigenlijk niet!

Is dat eiland niet iets té spannend voor Singles?

Als je aan Sicilië denkt dan denk je aan Don Corleone en aan Michael Corleone – aan de Peetvader. Dan denk je aan al die personages die door Mario Putzo zo realistisch beschreven zijn. Dan denk je vooral aan de karakters die door Marlon Brando en Al Pacino en al die andere acteurs zo subliem neergezet zijn. Even zomaar een impressie.

Als je naar Sicilië gaat zul je echter geen Don Corleone ontmoeten; je kunt wel naar Corleone en al die andere plaatsen uit de film gaan. Enne – de Cosa Nostra is geen vakantieoord of resort hoor, het is enkel een bekende groep of familie die op Sicilië woont, zegt men…

Waarom is Sicilië zo indrukwekkend…

De zon opzoeken kun je zeker op Sicilië en daarnaast is het ook een eiland met een rijke stormachtige geschiedenis. Het grootste eiland van de Middelandse zee is slechts gescheiden van de ‘Italiaanse laars‘ door de smalle straat van Messina. De drie kilometer van die straat kun je makkelijk overzwemmen als je een redelijke conditie hebt, je kunt echter ook gewoon met de veerdienst oversteken.
Sicilië is uniek – eigenzinnig en standvastig gebleken onder het bewind van verschillende overheersers. Even opsommend: de Feniciërs, de Grieken, de Romeinen, de Arabieren, de Franken en nota bene ook nog de Vandalen! Deze laatsten waren geen groep slopende relschoppers, maar een machtige Germaanse stam! Het blijkt dat hun naam onuitwisbaar in het woordenboek gegrift staat. Waardoor, vraag je jezelf dan af….

Natuurlijk hebben al deze volkeren wel invloed gehad op de Sicilliaanse spirit. Sommige zijn verjaagd door andere nieuwe overheersers – andere simpel door de Sicilianen zelf.
Er is door dit alles veel verschillend cultureel erfgoed achtergebleven, dat nu gekoesterd en bewonderd wordt en bovendien een grote trekpleister is voor toeristen.

Al wandelend de zon opzoeken?

Als je nu denkt dat het eiland volgebouwd en gestapeld staat met sombere huisjes met grimmige gevels, moeten we je geruststellen. Uiteraard zijn veel van de oorspronkelijke stadjes getekend door de tand des tijds en daardoor juist mooie bezienswaardigheden geworden. Er zijn echter ook heel veel mooie mondaine hotels op Sicilië. Bovendien zijn er een heleboel outdoor- en sportactiviteiten te doen.

Voor degenen die graag hiken is Sicilië het eiland bij uitstek. In de ruige binnenlanden liggen de eeuwenoude wandelpaden er nog – trazerre. Weggetjes van grind en keien die in de oude tijd de verbinding vormden tussen dorpen en steden. Er wordt hard gewerkt aan het beter begaanbaar maken van deze paden. Dus doen! Ontdek het landschap als een echte hiker! Mocht je tijdens zo’n wandeling een vleugje zwavel opsnuiven, dan bevestigt dit dat je in de buurt van de Etna bent. En er zijn nog zoveel meer mooie natuurparken op Sicilië!

Singles zeggen ja en willen de zon opzoeken

De zon opzoeken op de stranden?

Het aangename klimaat van Sicilië maakt dat je ook van een heel fijne zon- of strandvakantie kunt genieten op het mooie eiland. Sommige singles zijn best wel makkelijk en een beetje lui! Zij denken er simpel niet – of veel te laat aan om iets te eten of te drinken mee te nemen voor onderweg. Voor hen is de badplaats San Vito Lo Capo dan misschien een leuke plek om vakantie te vieren. Er zijn voldoende restaurantjes en winkeltjes om alles te eten en kopen waar je maar zin in hebt of wat je maar nodig hebt.

Heerlijk voor Singles die de zon opzoeken

Lekker duiken, snorkelen, surfen of suppen – kortom, alles waar je maar zin hebt is mogelijk op Sicilië! Je kunt genieten van cultuur en verschillende dagtochten maken. Ook de stoere explorende single, de globetrotter – kan zich prima vermaken. Die weet zich prima voor te bereiden op lange tochten in een uitgestrekt gebied en kan altijd en overal een bivak opslaan.

En de échte spanning? De Etna is nog altijd in beweging en komt af en toe tot spectaculaire uitbarstingen. Anders dan de vulkaan Madeira in de Atlantische Oceaan, die al heel lang geleden verworden is tot een rotsachtig eiland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in