Redactie/oktober 2023: het vliegangstfestival is sinds de coronapandemie niet meer gehouden en men verwacht bij Hotel Corendon helaas niet dat dit evenement nog terugkomt..

Vliegangst! Jij wilt zo graag samen met andere singles ook eens naar het zuiden reizen. Naar Italië, Portugal of Spanje, of eens naar Ibiza. Ja, gewoon met het vliegtuig! Alleen – je bent doodsbenauwd om in een vliegtuig te stappen en dan zomaar de lucht in te gaan… Doe je niet. Never! Nooit!

Met andere singles naar een vliegangstfestival

Gelukkig is daar iets aan te doen, tijdens een vliegangstfestival. In Badhoevedorp worden binnenkort weer regelmatig vliegangstworkshops gegeven. Daar kun je met andere (vlieg)angstige singles eens naar toegaan!

Vliegangsttherapeuten en piloten leggen dan uit wat vliegangst is en hoe er het beste mee om te gaan. Zij vertellen ook precies hoe een vliegtuig vliegt, wat turbulentie is en waarom een vliegtuig het veiligste vervoermiddel ter wereld is. Ook kan er samen met de therapeut een heel bekende Boeing 747 verkend worden. Dat is al een eerste grote stap naar het overwinnen van de angst – in zo’n vliegtuig rondlopen! Deze Boeing is bekend door het spectaculaire vervoer over de A9 naar het Corendonhotel in Badhoevedorp.

Speeddaten met piloten

Tijdens het festival kunnen singles de hele dag speeddaten met de piloten of het cabinepersoneel! En ook met lotgenoten die precies weten wat vliegangst is en dit overwonnen hebben.

De dagdelen duren gemiddeld 4 uur van 10.00 tot 14.00 of van 14.00 tot 18.00 uur. Dat is ook de maximale gratis parkeertijd op het terrein. De kosten zijn €24,95 p.p. – de single met vliegangst die zich aanmeldt, mag voor dat bedrag ook zijn gezin meenemen. En – ontvangt daarbij nog eens gratis het boek ‘Overwin je vliegangst’, geschreven door gastheer en piloot Kelly Otte.

Genoeg te doen voor de kinderen van singles

Voor kinderen zijn er op deze dag workshops ‘vliegtuigje bouwen’ en ‘vliegtuigje gooien’. Bovendien kunnen zij tegen een kleine vergoeding zelfs van het inpandige zwembad of de bioscoop gebruik maken. Alleenstaande singles kunnen dus rustig met het gezin komen. Je kan dan ook meteen een hapje of een drankje pakken in een van de uitmuntende restaurants of bars van het hotel. Dan wordt het zelfs een feestdag!

En er is meer! Indien de angst zó diep zit dat er intensiever aandacht aan besteed moet worden, dan worden er regelmatig diepgaander cursussen gegeven. Tot het vliegangstfestival weer gegeven wordt vast enige tips om vliegangst te overwinnen!

Na een van deze workshops of cursussen gevolgd te hebben, moet je toch wel trappelen om zelf een vliegreis te proberen met een leuke groep singles. Kijk dan eens bij een van de wintersport reizen. Lekker even snel naar de sneeuw. Of kijk – om naar het zonnetje te gaan – op de site van Dynamic HollandEn bedenk gewoon; Yes! I’m going to Ibiza…

Of naar welk ander land ook. Niets houd je na het vliegangstfestival nog tegen. Geniet ervan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in