Het Vondelpark op zondagochtend. Er schijnt een mild zonnetje en het is rustig. De meeste mensen slapen nog, op een enkel ochtendmens na. Ook de toeristen zijn nog niet in grote getale aanwezig. Lekker even wandelen, ja…

Op een weekdag is het Vondelpark een ware verkeersader en word je zonder meer door haastige fietsers van-je-sokken-af-gereden. Op een zondag in de vroege ochtend echter niet. Honden blaffen speels tegen hun baasje. Er zijn wat sporters en wat rustig peddelende liefhebbers, die net als jij even willen verpozen in het prachtige park.

Op je gemak slenter je naar Het Groot Melkhuis en er zijn nu nog voldoende tafels vrij op het terras om een kop koffie te drinken en je krantje te lezen. Enkele kindjes spelen al in de speeltuin en je vraagt jezelf af of de begeleidende ouders ook single zijn, net als jij. Vooral die ene leuke… Ach wat(!) denk je. Je wappert wat brutale mussen van je tafel weg en verdiept jezelf weer lekker in de krant.

Muziek in het Vondelpark – echt iets voor singels

Van Het Groot Melkhuis is het slechts een klein stukje lopen naar het openluchttheater. Je ziet dat het terrein nog leeg en verlaten is. Op het podium is de crew echter al bezig de apparatuur voor de artiesten van die middag op te stellen en te testen. En je verheugt jezelf op de middag – op het moment dat het hier volstaat met een enthousiast publiek.

Sommige muzikanten zijn beetje aan het jammen. Busking op zondagochtend, leuk en gewoon luchtig ongedwongen. Ukulele erbij – of je gitaar – iedereen mag het zelf invullen!

Niet iedereen woont natuurlijk in de hoofdstad, maar jij als single kunt het toch ook een keer gaan beleven. Ga gewoon ergens logeren – boek een kamer hier of daar. Kun je meteen alle andere bezienswaardigheden van Amsterdam ook weer eens gaan bekijken. Er is in de stad genoeg te doen voor singles!

Singles uitgeput na zo’n heerlijke dag

Na een fijne wandeling kom je weer terug bij het beginpunt en kijk je nog even of je de optredens van die dag leuk genoeg vindt om wat langer te blijven. En natuurlijk is de sfeer zo fijn dat je wel moet blijven swingen en deinen, je favoriete muziek of niet. De luchtige nonchalante manier om in gesprek te raken maakt dat je er ook gewoon weer een paar goede bekenden bijkrijgt.

Ja – na deze dag – gewoon alleen in je single-eentje – ga je voldaan en uitgeput weer huiswaarts. Mocht je jezelf na zo’n heerlijke dag toch ineens eenzaam voelen, bedenk dan dat je toch weer een paar nieuwe singlevrienden gemaakt hebt!

Bulldog zit uitgeput in fietsmandje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in