De Filmdagen Terschelling vonden ooit – tot het jaar 2020, in november plaats, voorafgaand aan de drukke decembermaand vol familieverplichtingen. Een zeiltocht naar de Filmdagen Terschelling – was het summum van gezelligheid! November de ideale maand om nog even te genieten van single-vrijheden. Leuk om te doen – samen met gelijkgestemden, een weekend lang films te kijken tijdens het Filmfestival Terschelling. Waarom? Naast het gevarieerde filmaanbod en de buitengewone locaties, zijn de Filmdagen Terschelling alleen al vanwege de reis met een historische tweemaster bijzonder. De schepen varen het gehele jaar door vanuit Harlingen naar het Waddeneiland. Unieke klippers waarop je gedurende het gehele weekend samen met alle andere singles verblijft.

Tegenwoordig zijn de Filmdagen Terschelling verplaatst naar de zomer en hebben ook de naam TOF gekregen. TOF Filmkijken op Terschelling dus.

Bezoek de Filmdagen Terschelling met een gezellige groep singles

Wat is er nu gezelliger dan samen met een groep singles op reis te gaan en te genieten van allerlei soorten films? Alleengaanden die net als jij een passie hebben voor kunst en cultuur. En tussen alle romantiek door; drama, spanning en komedie – een beetje bijkletsen over wat je zoal gezien hebt. Niets mis mee toch? Met alle verschillende vertoningen is het filmaanbod buitengewoon gevarieerd. Vast en zeker dat er een aantal films tussen zit waarvan je denkt dat je die moet en zál zien! Daar komt bovendien nog eens bij dat de filmlocaties tijdens de Filmdagen Terschelling allesbehalve alledaags zijn. Zo kan het goed zijn dat je met een bak popcorn in je hand vanuit een voormalige, gereformeerde kerk zit te kijken naar een prachtige film noir. Of vanuit het dorpshuis jezelf stuk lacht om een romantische komedie. Qua bijzondere locaties zijn de Filmdagen Terschelling dan ook wel een beetje te vergelijken met dat andere Terschellingse festival: Oerol!

Met z’n allen overnachten op een ouderwetse zeilklipper

En dan hebben we het nog niet eens gehad over je verblijf gedurende het weekend! Tijdens de Filmdagen Terschelling overnacht je bijvoorbeeld een historische tweemaster uit vroegere jaren. Slapen doe je in een comfortabele scheepshut, die je deelt met je mede-festivalgangers. Iedere kajuit is voorzien van een wastafel, centrale verwarming en leesverlichting.
Vanzelfsprekend zijn ook alle sanitaire voorzieningen aan boord aanwezig. Het schip waarop je verblijft wordt gevaren door een ervaren schipper. Hij vaart je donderdagmiddag vanuit de Friese stad Harlingen naar Terschelling en brengt je zondag weer veilig en wel terug naar het vaste land. Neem van ons aan: zodra je uitgerust en wel van boord stapt, is er één gevoel dat overheerst: wat een gezellig en TOF festival! Laat het drukke najaar maar komen! Kijk eens naar de arrangementen van Rederij Vooruit om nog even het water op te kunnen.

Filmfestival heerlijk samen met Singles naar hartenlust films kijken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in