Welke hond bij jou past is een vraag waar eigenlijk een andere vraag aan vooraf hoort te gaan. Namelijk; ben je bereid minstens 15 jaar lang je zorg, liefde en aandacht te geven aan zo’n trouwe metgezel? Ja?! Mooi zo! You will live happily ever after!
Dan kunnen we nu eens puzzelen over welke hond het bij jou het leukst zal hebben. Over welke hond het best bij jou past…. Alleen als je al een tijd van plan was een hond te nemen natuurlijk!

Is de Yorkshire Terriër een freule met strikjes?

Welke hond het best past bij welke Single is een puzzel!

Als je denkt dat de Yorkshire Terriër een knuffelhondje is dan vergis je jezelf. Het is een jachthondje – een pittig hondje, dat ook heel waakzaam is en jou als het moet vol vuur verdedigt! Of het hondje dit laatste succesvol doet, is natuurlijk een vraag… Het speelt wandelt en rent graag, binnen eigen proporties! 
Een knuffelaar die wél bezig wil zijn. Je kunt zijn vachtje laten groeien en met strikjes opleuken, maar zeg nu zelf is het hondje met kort haar geen leuke robbedoes?

Het is wel een klein beetje een eigenzinnig hondje hoor! En soms een beetje overmoedig….
Maar ach, dat ben jij toch ook?

Misschien is een Engelse Cocker Spaniël een leuke metgezel?

Een hondje met heel veel energie, die Spaniël – een slimme vrolijke optimist. Ook een jachthondje van oorsprong! De altijd brave zachtglanzende ogen en zijdeachtige vacht doen je hart smelten. Dit hondje is nieuwsgierig en speels en heeft enorm veel beweging in de vrije natuur nodig. Dus als jij een jogger bent dan is toch heerlijk om te rennen met je hond aan je zijde. Reken er dan maar op dat je aandacht krijgt van voorbijgangers! Misschien wel van die ene leuke jogger waar je stiekem altijd naar lonkt!

Welke hond het best past bij welke Single is een puzzel!
Welke hond het best past bij welke Single is een puzzel!

De Dashond – fier en alert vrolijk en schrander!

De Dashond ofwel Teckel is ook een jachthond. Het is er zo een die jaagt met passie en volharding! De kortbenigheid van het hondje was in zijn ‘glorietijd‘ noodzakelijk om in burchten en holen van vossen en dassen te kunnen komen! Tegenwoordig zijn deze diersoorten beschermd en is de Teckel een lekkere leuke huishond geworden. Hij is moedig en trouw en aanhankelijk. En ook wel een beetje eigenzinnig. Hij is vrolijk en bewaakt de boel goed en hard blaffend! Kun je iets met deze eigenschappen?
Dit hondje is trouwens ooit aan het Engelse hof geïntroduceerd door Queen Victoria, die hem meenam uit Duitsland.

De Welsh Corgi pittig en robuust!

Welke hond het best past bij welke Single is een puzzel!

Een werkhondje, een schaapsherdertje  – een hoedertje. Waken over paarden of koeien? Geen punt voor de Corgi! 
Deze herdershondjes zijn altijd druk en rennen overal achteraan. Zij proberen constant iedereen in dezelfde ruimte te krijgen! (Lastig met singles hoor (-;)!)

Een Corgi is veelzijdige intelligente hond, die tegenwoordig ook als therapiehond opgeleid wordt. Het is een extravert vriendelijk en intelligent hondje dat geniet van jouw gezelschap, maar wel een eerlijk en standvastig baasje nodig heeft. Het is niet bang om op te vallen. Houdt van spelen en ravotten, nieuwe dingen ontdekken en van fysieke en mentale uitdagingen. Een hond om mee te stoeien, te wandelen en te spelen. En bovendien óók zelfs bijna van adel sinds zijn familie aan het Engelse hof verkeert!

Is de Labrador Retriever een echte zwemmer?

Je zult het vast wel eens gezien hebben. Die Lab (afgekort) die vol enthousiasme het water instuift om de eenden op te jagen! Terwijl het baasje wapperend met de armen achter hem aanrent proberend de hond tegen te houden. De labrador wil ‘pleasen‘ – hij is gehoorzaam, vriendelijk en absoluut niet agressief. Je altijd trouwe kompaan! Maar ja – dat water hè…? Ook de labrador is van oorsprong een jachthond en raad maar op welke kleine dieren… Het zit er nog steeds een beetje in.

Welke hond het best past bij welke Single is een puzzel!

Moet de hond van een Single perse ‘van adel’ zijn?

Wel nee, een paar fijne straathondjes met een mix van onduidelijke soort en afkomst is toch het leukste wat er is? Van een rashond kun je ook niet altijd met precieze zekerheid zeggen hoe het karakter is, maar straathondjes zijn altijd een verrassing!

Welke hond het best past bij welke Single is een puzzel!

Wil je écht een rashond dan kun je ook eens puzzelen in een register met beschrijvingen van bepaalde rassen.
En kijk eens naar jezelf en vraag je af wat je graag doet en of je hond daar leuk bij zou passen. Sport je graag of ben je graag buiten? Of vind je het heerlijk om jezelf op te krullen op de bank om te relaxen – lekker met z’n allen! Als je dat goed in beeld hebt, kun je een keuze maken.

Sommigen reizen naar Kreta om bij de lokale beroemdheid Takis een hondje te adopteren. Je kunt echter ook eens in het asiel in je eigen omgeving gaan kijken of er een hond is waar je mee klikt. Er zijn daar genoeg honden die naar een thuis – naar een familie verlangen…Hoewel er op die plek keigoede zorg gegeven wordt aan dieren willen we jouw hond in de toekomst daar natuurlijk niet opnieuw aantreffen! Denk dus goed na voor je een besluit neemt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in