Ja, open je hart en zeg wat je al zo lang wilt zeggen – wilt uitschreeuwen! Laat weten hoe diep je gevoelens zijn voor die ene, ene, enige ware…. Open je hart in een briefje, of geef een presentje of een boeketje. Of een handkus! Even wat romantiek schetsen..

Jullie kennen elkaar al sinds de schooltijd en toen al was er zo’n sprankeling. Zo’n ‘jij en ik-gevoel’, zo’n ‘wij samen’ gevoel. Een gevoel dat opnieuw als een mokerslag binnensloeg, toen jullie elkaar zomaar ergens op straat tegen elkaar aanbotsten.

Op Valentijnsdag open je je hart!

Even een wederzijds gehaaste en geërgerde blik en toen herkenning….. En het ineens meteen weer ondergedompeld zijn in die poel van die licht schitterende ogen. Wat is er ooit fout gegaan, bedenk je meteen met een schok?! Waarom hebben jullie elkaar ooit laten gaan?

Natuurlijk hebben jullie even gepraat, nummers uitgewisseld, maar je was te laf om meteen toe te slaan – te laf een date te prikken.

Kan liefde stalkend zijn?

Het adres van je jeugdliefde opzoeken was eenvoudig. En sindsdien wandel je regelmatig even door die straat, langs dat huis. Zo ’s avonds nonchalant met het hondje. Jezelf afvragend of dit nu stalking is. Maar nee – je voelt je meer als zo’n tiener die hoopt een glimp op te vangen, die hoopt dat die deur opengaat… Hoopt op nog zo’n ’toevallige’ onmoeting. Verlangt naar zo’n klein gesprekje waarbij je een ballonnetje op kunt laten, voorzichtige vragen kunt stellen… Open je hart toch, bedenk je dan telkens weer.

En daar sta je nu.. Is dit slaafs aanbellen met een boeket niet een beetje overdreven, vraag jezelf af. Had je misschien beter zo’n leuk kaartje kunnen sturen? Of zo’n chocoladetelegram? Mag je daar nu wel of niet je naam als afzender opzetten tegenwoordig? Die anonimiteit is toch enkel een vaag vervolg van dat beknepen victoriaans gevoel – die beklemmende geheimzinnigheid, die toen gebruikelijk was…

Ach, zeg het toch gewoon! Dat kan tegenwoordig wel hoor. Stel je voor dat een ander aangezien wordt als afzender van jouw liefdesverklaring! Dat een ander er met jouw grote liefde vandoor gaat. Open je hart, zoals je lang geleden had moeten doen!

Onderneem actie en open je hart

Open je hart eens op Valentijnsdag

Je staat in die straat, voor die deur, met je bosje bloemen. Wat doe je? Bel je aan? Natuurlijk bel je aan! En je stelt voor samen iets leuks te ondernemen, eens uit te gaan om elkaar opnieuw te leren kennen. Je doet een stap naar voor in de hoop dat je naar binnen getrokken wordt in een innige omhelzing….

Hoe dit nu allemaal afloopt? Tja…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in