Als je zomaar als toerist tijdens je reis naar Kreta over het eiland wandelt, bedenk je niet dat dit eiland een al millennia lang durende beschaving heeft. En niet met kunstmatig opgepompte stranden, dorpjes en hotels, pas een tiental jaar dient tot vermaak van de reiziger. Het is een eiland dat veel bevochten is en vele overheersers gekend heeft – waar de bevolking zich altijd vurig en heftig tegen verzet heeft. Trots als de Kretenzers zijn! Zelfs de meest oppervlakkige single weet dat(!) – enkelen daargelaten. Er zijn singles die alleen gaan voor ‘sun and fun’ en daar is niets verkeerd aan! Geschiedenis is echter niet-aan-hen-besteed. (-;)

Uit het vliegtuig stappend voel je jezelf meteen omhelst door milde luchtige warmte. Luchtig door de omringende zee en het altijd aanwezige noordelijke briesje, dat alles wat broeierig en klef is verdrijft. De meltemi kan heftig zijn, maar ook wonderen verrichten – alle muizenissen worden met een zacht pufje uit je hoofd gewist!

Kreta! – Love lost and found

Je kunt jezelf voorstellen dat in dit klimaat en met deze achtergrond hartstochtelijke liefdes op kunnen bloeien. Een single vertelt je dat zij tijdens een reis naar Kreta op een nacht in haar hotelkamer wakker werd door het sterke gevoel dat haar grote liefde op weg naar haar toe was, haar kwam bezoeken. Slechts gehuld in witte lakens snelde zij naar het balkon en daar stond hij – als een Griekse god – net aangekomen! De man van haar dromen. Later werd hij haar door het leven ontnomen. Hoe inténs Kretens –  deze Griekse tragedie! Sindsdien is er een sterke warme liefdevolle band met Kreta. Kreta is troost – Kreta is thuiskomen! En het vuur van deze Griekse liefde een herinnering vervuld met een doffe twinkel trieste nostalgie….

Laughing out loud is LOL!

Over dit soort episodes in het leven praat je en mijmer je met elkaar – onder genot van een drankje op een terrasje in de avond. Een van de andere singles vertelt dan een grap en er wordt weer luid gelachen. Je bedenkt ineens hoe grappig het is dat de zoveel gebruikte afkorting van ‘Laughing Out Loud’ – LOL is! Dus ook lachen en pret in het Nederlands! Wat toevallig… en ook dat vreugde en verdriet altijd dicht bij elkaar liggen op die Griekse eilanden.

Eén Single-reis naar Kreta en je blijft

Een andere single heeft het verhaal dat zij met een georganiseerde groep singles tijdens een reis naar Kreta verbleef in Villa Mertiza. Een klein warm en gastvrij appartementencomplex. Al jaren gerund door de aardige Nederlanders – ooit aan komen waaien met de wind. Ziende hoe druk zij het hadden ging onze single even spontaan helpen – het is niet precies bekend met wát! Zij bleek dit echter heel goed en charmant te doen, terwijl het niet eens ‘haar vak’ was! Er ontstond zelfs zo’n leuke klik dat zij gevraagd werd te blijven werken tijdens het hoogseizoen en sommige singles doen dat gewoon! Spontane plannen en dromen en sprookjes volgen. Al jaren is zij nu in de zomer in het hoogseizoen – gastvrouw bij Villa Mertiza! In Mirtos…Ierapetra…

Even een gave impressie!

Voor de ‘sun and fun’ – en andere feestgangers en gezelligheidsdieren – even een impressie van de fijne vrolijke sfeer en gastvrijheid die je eigenlijk op heel Kreta aantreft!

Kreta is veel meer dan klassieke bezienswaardigheden

Denkend aan Griekenland – aan Kreta – móet je eigenlijk wel denken aan de klassieke oudheid – alsof al die verhalen zich enkel op Kreta afgespeeld hebben! Je denkt aan het paleis van Knossos en zult dat zeker een keer bezoeken als je op Kreta bent. En het verhaal van het labyrint horen en van de wollen draad – van de Minotaurus, die uiteindelijk verslagen is door Theseus. En wat denkt een fijne flierefluitende single als zij of hij dit soort verhalen hoort of leest?….. Precies!

Laten wij daarom maar eens kijken naar het hart en de liefhebberijen van de Kretenzer van nu. Laten we eens kijken naar een imker in Sfakia en niet denken aan Hermes of Aphrodite. Nee – we gaan kijken naar ‘De Beekeeper’ – je zou bijna zeggen naar een Griekse thriller met een tikje Italiaanse allure.

Spannend hè?! Die bees – ofwel bijen! En de foto’s van die grootvader aan de muur…

Een hond of kat adopteren is hot!

Het is niet zeker dat Takis single is – hij is wél zeker iemand wiens hart op de juiste plaats zit. Ooit eigenaar van een goedlopende nachtclub maakte hij een ommezwaai in het leven door zwerfdieren te gaan redden! En zijn totale vermogen te besteden aan de opvang van deze dieren. Spontane pr van dierenliefhebbers uit heel Europa maakt dat hij door donaties aan Takis Shelter de opvang draaiende kan houden.

Je kunt het terrein bezoeken. Informeer eens bij Takis Shelter of kijk op de site! Als je daar bent word je beslist verliefd – op een van die hondjes of katjes natuurlijk! Kijk eens bij de ‘Love Stories’ op zijn site hoeveel dieren via Takis een happily ever after home gevonden hebben. Je hoeft niet te adopteren hoor! Je kunt ook gewoon een kijkje nemen – eens zien hoe het gaat. Er worden ook andere dieren opgevangen. Je zult beslist een warm welkom krijgen!

Kreta – 4000 jaar wijnervaring!

Tja, als jij nu denkt dat je een wijnkenner bij uitstek bent en dat je behoorlijk wat ervaring hebt – dan stellen we je nu toch wel teleur. Op Kreta kom je net-om-de-hoek-kijken wat wijndrinken betreft… Kreta heeft een rijke geschiedenis in het maken van wijn.

Maak samen met je single-vrienden eens een leuke dagtrip langs de verschillende wijnhuizen in Peza een wijnstreek vlakbij Heraklion. Leuk om te doen en er zijn meerdere proeverijen. Worden jullie nog vinoloog ook!
Bij sommige wijnhuizen kun je zelf ook eens druiven aanstampen. Die drab moet eerst gisten hoor(!) – dus krijg je dan (gelukkig) nog niet te drinken!

Een Paradijs voor Singles, zo veel te beleven

Is het je nu allemaal een beetje teveel of te goddelijk – lees dan eens ‘Ibiza voor Singles’ – is misschien meer jouw eiland. Jouw place-to-be...

Ta leme! (tot ziens)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in