Een omslag of header zegt inderdaad iets over jouw karakter. Je ziet vaak dat mensen – zeker singles, bovenaan hun pagina iets plaatsen waar zij trots op zijn. Iets wat voor hen een hoge gevoelswaarde heeft of een gemoedstoestand waar zij zich op een bepaald moment in bevinden. Een header is een visitekaartje, een entree, een receptiedesk! Nog meer dan je profielfoto zegt een omslag of een header iets over jou. Over wie je bent. Over wat voor single je bent (-;

Natuurlijk kijkt ieder tegenwoordig constant (mogen we wel zeggen) op zijn telefoon naar de verschillende platforms en profielen. Op een telefoon toont vreemd genoeg een afbeelding als omslag meestal wel volledig. Terwijl een tablet of laptop diezelfde afbeelding in hetzelfde profiel slechts gedeeltelijk laat zien. Dan zie je vaak gênante weergaven; zoals hoofden die ontbreken, ronde borsten of het poepertje van een hondje – of katje. Als je dan denkt dat dit niet belangrijk is, dat iedereen tegenwoordig op een telefoon kijkt, dan vergis je jezelf. Een werkgever – bij wie je gesolliciteerd hebt naar een leuke baan en die op de pc je profiel eens wil bekijken –  kan hierop afhaken. Zo wie zo staat het altijd een beetje slordig, als een foto of spreuk niet goed in de omlijsting past.

Wat een omslag of header bijvoorbeeld kan vertellen

Je krijgt een andere baan – gaat ineens iets heel anders doen. Je gaat verhuizen naar een andere stad of naar een ander land, waar je niemand kent. Of je spreekt voor het eerst sinds lange tijd af met een date (-;) – misschien een nieuwe liefde. Dan duik je ‘als het ware’ in het diepe. Hoe leuk is het dan om met een header te laten zien wat voor een splashing plons je maakt. En dat sommigen in je omgeving best wel bezorgd zijn.

Zegt de afbeelding in een profiel iets over een single?

Moet er altijd een boodschap in een header verscholen zijn?

Soms wil je echter gewoon iets sierlijks of wat kleur boven of naast je profielfoto.
Boven of naast, want bijvoorbeeld Facebook verandert het formaat van de omslag of header en de positie van de profielfoto nog wel eens. LinkedIn doet dat niet of niet echt merkbaar. Een leuke afbeelding (vormgeving) is altijd prima en zegt iets over je goede smaak of over je activiteiten of hobby….

Sommigen willen nu eenmaal niet echt een mening of een gevoel uiten. Je kunt dan laten weten dat je van plantjes en bloemetjes houdt. Houdt iedereen toch van? Altijd leuk toch?

Zegt de afbeelding in een profiel iets over een single?

Ook kun je naar een doel streven via een omslag of header. Als je bijvoorbeeld iemand of een groep wilt helpen door geld in te zamelen.

Zegt de omslag of header iets over een single?

Wat is het probleem dan met de omslag of header?

Met een omslag of header is het net als met kleding; het moet maatpas zijn wil het echt goed zitten en staan. Alles wat je digitaal bekijkt en ziet is opgebouwd als een mozaiek. Elke foto op elk scherm – op je telefoon, op je camera, je laptop – elke film op tv. Die verschillende gekleurde puntjes zijn zo klein dat zij niet met het blote oog te onderscheiden of te volgen zijn en heten pixels of beeldpunten.

Om nu jouw afbeelding precies passend als omslag te kunnen uploaden bij Facebook kun je deze het beste schalen of snijden naar 937 bij 352 pixels. Dan plaats je deze meteen in de passende juiste positie en toont het altijd goed op een pc op een telefoon als een band achter je profielfolto. Echter…zoals eerder gezegd; Facebook verandert wel eens iets in formaat en positie, zeker Meta op dit ogen blik.
Maar ach, jij verandert je omslag ook regelmatig, dus dat komt wel goed.

Als extra opmerking; iedereen heeft wel een mening over Facebook (Meta) en toch wordt dit platform door miljoenen mensen gebruikt om zich te uiten, op wat voor manier dan ook. Op Facebook vinden ook de meeste wisselingen van de omslag of header plaats. Daarom nemen we in deze blog dit platform even als voorbeeld. Alle afbeeldingen (vormgeving) in dit artikel zijn gemaakt op basis van de Facebook specs (afmetingen) en mag je vrijelijk kopiëren en gebruiken – maar natuurlijk niet verzamelen en verkopen! Deze zullen wellicht weer niet passen op een ander platform, maar dan zit er misschien wel weer een knop om te schalen en te schuiven voor je een afbeelding definitief plaatst.

Weer even een beetje kleur hoor!

Zegt de afbeelding in een profiel iets over een single?

Wat kun je nu nog meer doen met een omslag

Even over vormgeving – digital art, bedenken en ontwerpen – en maken! Het is een heel leuke ontdekkingsreis om met al die verschillende lagen te leren werken en deze te schuiven en te vergroten en verkleinen, om kleur te geven! Net zolang tot het beantwoordt aan het plaatje dat jij in je hoofd hebt. En je kunt altijd weer items of tekst toevoegen of weghalen, door simpel een laag te wisselen. Bij onderstaande afbeelding of vormgeving kun je bijvoobeeld nog een bloem of een portret tussen de parels voegen – of een aankondiging!

Zegt de afbeelding in een profiel iets over een single?

Even iets leuks om je liefde te betuigen!

Iets voor jou om vast te bewaren voor Valentijnsdag – binnenkort. Want waarom zou je zo discreet en anoniem je liefdesboodschap sturen als in de vorige eeuwen gebruikelijk was? Zo’n stiekem envelopje met kaartje is toch niet meer van deze tijd – waarin we alles delen! Schreeuw het uit op Social Media! Laat het recht uit je hart barsten en buitelen, zodat de letters en hartjes elkaar verhit verdringen en verstrengeld raken. Zet het in je omslag en schrijf in de post de naam van je geliefde! Opdat de hele wereld weet dat je van hem of haar houdt!

Zegt de omslag of header iets over een single?

Dan maak je best wel kans hoor! En waarom zou je eigenlijk wachten? Waarom zou je ‘m niet meteen plaatsen?

Maak fijn gebruik van deze en de andere afbeeldingen in dit artikel als je dat wilt. Voor een website, of bij een artikel op WordPress wordt echter wel een heel ander formaat afbeelding of ontwerp gebruikt en heet deze een (rich) snippet. Daar hebben we het weer een andere keer over.

Als je opmerkingen hebt laat het dan weten! Is altijd leuk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in