Ja…. je Valentijn Sweetheart en de vraag wat nu te doen….  Hoe je liefde te tonen aan die ene, die geweldige en stoere, of beeldschone, lieve en prachtige, heel mooie persoon. De gedachte dat je niets kúnt doen is misplaatst! Je kunt wél iets doen! Op Valentijnsdag is het namelijk niet de bedoeling dat je jezelf persoonlijk presenteert aan je geliefde. Nee, Valentijnsdag is de dag dat je jouw intens gekoesterde hartstocht laat blijken in de vorm van een eenvoudig, discreet en geheim teken. Een bloemetje, een kaartje, een chocolaatje…..

Ja – chocola! Dat doen we!

Wat is chocolade eigenlijk? Waar komt het vandaan?

Het al door de Azteken genoemde xocoatl was een chocoladebrouwsel dat gebruikt werd om vermoeidheid tegen te gaan en dat ook wel als vruchtbaarheidsdrankje(!) gedronken werd. Het werd gemaakt van pasta uit de pit van de cacaoboom en vermengd met suiker, vanille en peper. Deze pitten – ofwel zaden werden ook gebruikt als ruilmiddel! Xocoatl – cacao was een luxeproduct en moest ook ingeleverd worden als een vorm van belastingheffing. In de 16de eeuw werd de cacao ingevoerd in Europa – in Spanje. Het werd toen nog vooral aan het hof en door de adel geconsumeerd als drank. In Amerika werd wel al stiekem een chocoladekoekje gemaakt – het recept werd echter weer niet gedeeld…

Wanneer werd die drank nu een echte reep?

Terwijl In de 17de eeuw de eerste chocoladefabrieken verrezen, ging het toch nog niet helemaal goed met de chocolade in Europa. Pas toen in de 19de eeuw de (Nederlandse) fabrikant Van Houten met een pers het vet uit de bonen ging persen kwam de kentering! Op die manier werd een pasta – cacaoboter gewonnen. Hiermee konden repen van vaste chocolade gemaakt worden! En – Van Houten had patent op het procedé! Het restant van de bonen werd gebruikt om chocolademelk te maken. Die ook weer lekkerder was zonder het vet! Een win-win situatie dus! Tja, en toen werd chocolade natuurlijk gaandeweg in alle vormen en smaken gepresenteerd! Even basic; chocolade werd vanaf dat moment geproduceerd in: puur, melk en wit – afhankelijk van de samenstelling.

Even een romantische impressie:

Met welke chocolade kun je nu een liefde veroveren?

Meteen even beginnend met een van de meest heerlijke pralines ooit. Als je zo’n doosje bonbons, toegestuurd krijgt vanuit het meest zuidelijke puntje van het land, als een verrassinkje, tja…  En als je dan een enkele bonbon, zo om dag even genietend, laat wegsmelten in je mond…..Dan vergeet je de naam van zo’n chocolatier nooit meer! Het zijn echte Valentijn Sweethearts! Elke bonbon is handwerk! Wellicht zijn ze niet eens online te bestellen…. Dat wordt dan een ritje naar Maastricht!

Je kunt natuurlijk ook een doe het zelf pakket sturen! Misschien maakt je Valentijn Sweetheart dan ook een reep voor jou!

Online is zoveel lekkers te bestellen!

Om gewoon nog even iets noemen; je kunt altijd (hoe toepasselijk!), kiezen voor een echte bikkel! Heerlijke smaaksensaties die het hart van jouw beminde beslist doen smelten. Of kies een doos juweeltjes….  Ook lekker verleidelijk!

Is dit alles je een beetje teveel? Schrijf dan eens een Love Letter! Zo’n klassieker die al jouw gevoelens precies verwoord. Je kunt dan zelfs een muur afbreken met zo’n pennenvrucht.


En hey! Ook jouw brief kan warm ontvangen worden! Tegen het Valentijn Sweetheart gedrukt worden – en je naam en ondertekening gekust en alles!

Wow! Gauw aan de slag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in