Stapsgewijs wordt heel voorzichtig de lockdown verruimd. De kindjes mogen weer naar school! Fijn dat zij hun vriendjes en vriendinnetjes – en de juf of meester (!) – weer gaan ontmoeten! De ouders moeten nog wel anderhalve meter afstand houden – met halen en brengen en zij mogen het schoolplein niet op. Toch vinden de single-papa’s en mama’s het al heerlijk om vanaf afstand even te ‘straatpraten’. Het breekt de dag, waardoor je zelf ook weer vol goede moed aan de slag kunt. Of niet. Sommigen mogen nog niet en moeten nog wachten om weer te kunnen werken.

Opnieuw beginnen – en wat nu?

…. en dan zijn stapsgewijs ook nog eens alle vrijheden van de ‘seksuele revolutie’ uit de 60-tiger jaren ineens weggevaagd. Het zal heel lang duren voor ieder elkaar weer spontaan een hand durft te geven of een afspraakje durft te maken. 50 jaar cultiveren en (her)ontdekken zijn in een luttele paar weken – of waren het stiekem al weer maanden – teniet gedaan! Dat wordt zelfs oefenen! Probeer eerst weer eens nieuwe contacten te zoeken en kijk vast wat voor iemand het best bij je past! Je mag ook wel weer één liefdesbuddy hebben!

Alles wat samenhing met de Flower Power periode is wel in de kiem gesmoord. Behalve de boodschap van vrede natuurlijk. Want vrede bewaren kan ook op 1.5 meter afstand. Dan gaat dat zelfs beter dan ooit!

Hippy bus uit flower power tijd

Sommigen hebben natuurlijk altijd overal maling aan en houden géén afstand – schudden héftig handen én zoeken ruzie. Blazen bovendien anderen in het gezicht of hoesten zonder enig voorbehoud of pardon!
Een slimme single houdt zich daar allemaal niet mee bezig en reageert er niet op. Die kijkt-wel-mooier-uit en loopt gewoon een rondje om.

Stapsgewijs breekt een nieuwe tijd aan

Het is nog onbekend wat voor impact deze crisis zal hebben en wat er zal veranderen.
Zeker is wel dat we er weer op uit willen trekken – nieuwe single-vrienden willen maken. We willen op reis kunnen gaan en grenzen verkennen. We willen uitkijken naar de horizon en denken; tjee – ik kan er weer naar toe! En wat we natuurlijk het liefst van alles willen is onze vrienden en loved ones onbezorgd kunnen omhelzen.

Stapsgewijs zijn de kappers gelukkig weer open. De terrasjes, café’s en restaurants volgen ook! En sporten…?
Tja – als we even geduld hebben gaat alles allemaal weer lukken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in