Social distance is ‘a must‘! Het huidige ‘houden van de medemens’ betekent elkaar ruimte geven! Alweer snel zijn we eraan gewend geraakt afstand te houden. Natuurlijk wil je net als vanouds gezellig met je vrienden op stap gaan en leuke dingen doen. En als je nu volhoudt, dan kan dat in de toekomst ook weer. Even doorbijten dus! Lukt singles met gemak! Toch?! Loop gewoon met een grote bocht om alle anderen heen. En – als iemand te dicht bij jóu komt, maak je een simpel stopgebaar en zeg, ‘Kom niet mijn binnen 1.5 mt radius!’. Begrijpt iedereen…(?)

Voor ieder – zeker singles –  is het wel even wennen. Alle gedrag dat altijd zo gewoon was, kan of mag ineens niet meer. Handen schudden, van prima manieren getuigend, kan écht niet meer. Een arm om de schouder, een kus uit liefde, of om te troosten – is echt not done(!) in de tegenwoordige tijd.  Een hug – vaak zelfs een must voor een goede binding – fout!! Ook dicht bij elkaar staan voor de gezelligheid, is zóóó 2019 geworden.

Wat kun je zoal doen tijdens ‘social distance’?

Even een paar tips om de dagen dragelijker te maken. Je kunt een beginnerscursus gebarentaal volgen.

Als je misschien ook nog door een dik geluids-isolerend raam gescheiden raakt van je familie, kun je toch nog iets vertellen. En veel gebaren ken je al!

En wat te denken van dubstep, maar dan met je handen? Leer het! Dan zitten die 10 vingers je tenminste niet meer in de weg – na goed oefenen!

Dit is natuurlijk alleen voor single-profs weggelegd En nog leuker – je kunt het samen met je vrienden doen via Skype of Facetime! En dan ook vast een choreografie uitwerken van een ‘Let’s shake hands dance’! Voor de geweldige feestdag dat we elkaar weer mogen vastpakken!

Wat een leuk vooruitzicht! Zodra de social distance periode voorbij is houden we natuurlijk een enorme hug-party! Tot dan is het motto: Avoid All Fatal Attraction-s! De tijd van wandelen en op reis gaan en al die andere leuke dingen, komt heus weer terug!

Stay strong!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in