Het solitair single zijn vind jij niet erg. Hier heb je bewust voor gekozen. En je bent eraan gewend om alleen je zaakjes te regelen, zonder allerlei overleg. Natuurlijk zijn er meer mensen in deze single-status beland, met of zonder kids. Enige goede tips voor degenen die nog niet echt solitair-geroutineerd in zijn.

Een thuiswerkende single staat natuurlijk op tijd op en ontbijt even lekker en gezond. De ferme single houdt van en zorgt dus ook goed(!) voor zichzelf. Sportoefeningen kun je eventueel thuis doen. Sommigen hadden al een trainingsprogramma. Zo niet – dan haal je dat toch gewoon van internet af!

Misschien handig te weten tijdens een lockdown…. Werken in pyjama geeft geen goed zelfvertrouwen. Douchen en iets leuks aantrekken is gewoon noodzaak om jezelf positief te blijven voelen. Dat straal je óók uit in woord en geluid. Het mag aan de andere kant best iets makkelijker dan op kantoor hoor. Meisjes doen een lippenstiftje op (sommige meisjes juist weer niet en sommige jongens dan weer wel) en jongens doen een fris shirt aan. 

Als er kinderen in huis zijn babbel je gezellig met elkaar over allerlei zaken voor er een dagplan gemaakt wordt waarin voor ieder ruimte is. Belangstelling en zorg voor elkaar hebben is belangrijk en ook geruststellend!

Zorg ervoor dat je woning netjes blijft!

Enkele knijper aan waslijn

Even een fijne ouderwetse uitdrukking; een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd! Doe gewoon elke dag een rondje in je huis om al die spulletjes die je zoal gebruikt weer op te ruimen. Afwassen en stoffen – alles op hun plek zetten of in de la doen – was in de wasmachine (en deze ook aanzetten), plantjes water. Positief is dat je deze tijd van solitaire opsluiting kunt gebruiken om die extra klussen eens te doen. Zoals de zolder opruimen of de schuur – als je deze hebt natuurlijk. Je kunt eindelijk al je foto’s eens digitaliseren. Of wat denk je van een roman schrijven – of je memoires! Geeft ook een opgeruimd hoofd!

Vermaak na de werktijd

Handstand aan de waterkant

Tja, dan zitten die uurtjes werken erop en wat dan? Als je binnen moet blijven… Als je niet even naar je vrienden of je favoriete kroeg toe kan gaan. Natuurlijk kun je een pittige wandeling maken en gelukkig(!) even lekker uitwaaien. Zolang je tijdens deze periode maar afstand houdt. Het is de overtreffende trap deze afstand nog eens in metrieke maat te benoemen. Iedereen weet het al! De meesten hebben tegenwoordig internet en zijn lid van een of meer community’s. Je kunt altijd inloggen om te kijken wat je vrienden zoal zeggen of berekenen over corona – nadat je je frisse neus gehaald hebt.

Blijven bewegen is het motto

Als je niet zo sportief bent kun je lekker gaan dansen op goede muziek Vinden de buren aan de overkant ook leuk – is een stukje afleiding! En jij maakt even de spieren los! Alleen of met je huisgenoten – en straks doet de hele buurt misschien wel mee!

Maak er gewoon wat van! Blijf positief solitair! Enne – als je kleintjes thuis heb – laat ze toch lekker gaan. Ze zitten ook de hele dag met jou opgescheept (-;).

Kindje pikt een aardbeitje

Stay safe – take care

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in