Stante Pede… Weet jij wat het betekent? Sommigen zijn verbaasd als zij deze term horen en vragen zich af waar het over gaat. Willen eigenlijk direct, nu, ogenblikkelijk – stante Pede – tout de suite (wéér zoiets!) uitleg. Aan een stante pede verzoek of opdracht moet je meteen voldoen! Het is een soort gebod direct te reageren. Zó hoort dat zeker bij een gebod tot quarantaine.

Tegenwoordig gaat iedereen in discussie en vraagt waarom iets meteen moet! Waarom het niet kan wachten. En – of het niet anders kan!? Je bent net bezig met iets (of niets). Sommigen reageren gewoon niet…

Opspringen bij de ping

Als je die ping van je telefoon echter hoort heb je het gevoel dat je – moet je wel – stante pede reageren. Alleen dat simpele geluidje maakt dat je alert bent, dat je rusteloos wordt als je niet direct kunt kijken. Dat belangrijke bericht (van je single-vrienden) mag je niet missen. Ja, op zo’n ping wil je wél reageren en meteen – stante pede! Zeker op dit ogenblik, nu de wereld op-zijn-kop staat, is het belangrijk dat te doen.

Wil je in de toekomst af en toe een gewoon beetje rust op dit gebied, dan kun je eens een paar telefoontips opvolgen.

Door dat allemaal te doen kun je natuurlijk wel een paar heel belangrijke berichten van je vrienden missen!

Meisje kijkt op telefoon

Geen inzicht meer in ping

Een pingetje was aanvankelijk een BlackBerry dingetje. Tegenwoordig wordt elk digitaal berichtje begeleid door een geluidje. Zo’n geluidje – klakje of klankje – bestond natuurlijk al in de oertijd! Het was alleen nog niet in een digitaal protocol omgezet! Dat is dus in de laatste decennia gebeurd. In het heen en weer schuiven van octrooirechten van dat digitale protocol, of de rechtszaken hierover, is geen inzicht meer te krijgen.
En waarom zou je dat willen? Singles hebben wel iets beters te doen!

Het is niet meer in te denken dat er geen hoge verwachtingen over de mobiel waren. We kunnen tegenwoordig niet meer zonder en single-pingelen er op los!

Blijf gezond en reageer vooral stante pede 🙂 ET Ping home!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in