Eilandhoppen is in de eerste plaats een actieve zeilvakantie! Wat je door al die goedkope vliegvakanties nog weleens vergeet is dat vakantievieren in eigen land ook leuk kan zijn. Neem nu Eilandhoppen op de Waddenzee. Een super avontuurlijke zeilvakantie van een week! Met een gezellige groep singles bezoek je in dat tijdsbestek maar liefst drie van de vijf Waddeneilanden. Afhankelijk van de wind zeilen jullie met een authentieke klipper naar de eilanden Texel, Vlieland, Ameland, Terschelling of Schiermonnikoog. Dat is niet alleen genieten van een onvergetelijk zeilavontuur met een gezellige groep mensen! Je bent ook nog eens klimaatvriendelijk bezig, omdat je in eigen land verblijft.

Eilandhoppen, een avontuurlijke zeilvakantie voor singles

Je geniet met een gezellige groep singles van het Wad en de omringende Waddeneilanden. Varend over de Waddenzee zie je een wondere wereld aan je voorbijtrekken. Denk hierbij aan zandbanken met jonge zeehonden en prachtige vogels die overvliegen. Het avontuur wordt pas echt onvergetelijk als de schipper een geschikte zandbank heeft gevonden en het schip laat droogvallen. Zodat je louter wordt omgeven door de natuur en samen met de andere singles van een glas wijn kunt genieten. Als je dan vanaf het dek naar de ondergaande zon kijkt, weet je het zeker….. Voor paradijselijke taferelen hoef je geen uren te vliegen. Het paradijs ligt zomaar vlak om de hoek.

Van Texel naar Vlieland, Ameland, Terschelling of Schiermonnikoog.

Na een avontuurlijke zeilreis meren jullie aan in een van de Waddenhavens! Eerst genieten jullie natuurlijk van een welverdiende borrel op het dek. Het desbetreffende eiland kun je al wandelend of met de fiets ontdekken. Je zult zien dat ieder Waddeneiland zo zijn eigen unieke selling points heeft. Wat te denken van Texel, met maar liefst 30 kilometer strand, het grootste Waddeneiland. Er zijn dorpjes waar je heerlijk kunt struinen… Je kunt het natuurgebied De Slufter of een van de schapenfokkerijen bezoeken of de wondere wereld van de zee in Ecomare ontdekken!

Vlieland

Totaal verschillend van Texel, maar ook zeer de moeite waard is het relatief kleine eiland Vlieland. Door het beperkte oppervlak kun je het eiland welhaast te voet ontdekken. Desondanks valt er genoeg te beleven. Van leuke restaurants tot leuke kroegen. Een absolute aanrader is: de Vliehors Express, een bijzondere rondrit door het unieke natuurgebied de Vliehors, de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa.

Terschelling

Wie Terschelling bezoekt ondervindt hoezeer de Waddeneilanden van elkaar verschillen. Zo leent Terschelling zich door de vele fietspaden bijvoorbeeld perfect voor lange fietstochten. Maar het eiland heeft meer! Zo staat de oudste vuurtoren van Nederland de Brandaris op Terschelling. Er zijn er ook veel eetcafés, brasseries en restaurants te vinden met gezellige terrassen. Hier kun je prima een hele dag met je gezelschap vertoeven.

Ameland

Wie op zoek is naar rust en toch ook weer gezelligheid zal volkomen gelukkig zijn in de natuurrijke omgeving van Ameland. Al vaker door ons beschreven. Zon, zee en strand, wat wil je nog meer! Huur een fiets of schrijf je in voor een leuke excursie, zoals wad- of strandwandelingen en schelpenexcursies.

Schiermonnikoog

Met een oppervlakte van een kleine 44 vierkante kilometer is Schiermonnikoog het kleinste Waddeneiland van Nederland. Dankzij het grote aantal verschillende landschappen komen er op Schiermonnikoog echter veel verschillende dieren en planten voor. Een groot deel van het eiland hoort dan ook bij de 20 Nationale Parken. Wie overigens lekker op het strand van de zon wil genieten zit op Schiermonnikoog ook goed. Het eiland beschikt over het breedste strand van Europa.

Is dit het avontuur voor jou? Lijkt het je leuk om de Nederlandse Waddeneilanden samen met je vrienden eens te ervaren? En fijn te zeilen op een historische klipper? Of wil je misschien een ander soort actieve zeilvakantie? Kijk dan op de website van Rederij Vooruit voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in