Wat je door al die goedkope vliegvakanties nog weleens vergeet, is dat vakantievieren in eigen land net zo leuk kan zijn. Neem nou Eilandhoppen op de Waddenzee. Een super avontuurlijke zeilvakantie waarbij je met een gezellige groep singles in een tijdsbestek van een week, maar liefst drie van de vijf Waddeneilanden bezoekt. Afhankelijk van waar de wind jullie naartoe stuurt, zeilen jullie met een authentieke zeilklipper naar de eilanden Texel, Vlieland, Ameland, Terschelling of Schiermonnikoog. Dat betekent niet alleen genieten van een onvergetelijk zeilavontuur met een gezellige groep mensen, daar je in eigen land verblijft, ben je ook nog eens klimaatvriendelijk bezig.

Eilandhoppen, een avontuurlijke zeilvakantie voor singles

Eilandhoppen is in de eerste plaats een actieve zeilvakantie waarbij je met een gezellige groep singles van het Wad en de omringende Waddeneilanden geniet. Terwijl jullie over de Waddenzee varen, zie je een wondere wereld aan je voorbijtrekken. Denk hierbij aan zandbanken met jonge zeehonden en prachtige vogels die overvliegen. Het avontuur wordt pas echt onvergetelijk wanneer de schipper een geschikte zandbank heeft gevonden. Zodra je louter wordt omgeven door natuur en je samen met je gezelschap, onder het genot van een glas wijn vanaf het dek naar de ondergaande zon kijkt, weet je het helemaal zeker: voor paradijselijke taferelen hoef ik niet meer uren te vliegen. Het paradijs ligt zowaar vlak om de hoek.

Van Texel naar Vlieland, Ameland, Terschelling of Schiermonnikoog.

Zodra jullie na een avontuurlijke zeilreis in een van de Waddenhavens zijn aangemeerd en jullie je tegoed hebben gedaan aan een welverdiende borrel op het dek, wordt het desbetreffende eiland al wandelend of met de fiets ontdekt. Je zult zien dat ieder Waddeneiland zo zijn eigen unique selling points heeft. Wat te denken van Texel, met maar liefst 30 kilometer strand, het grootste Waddeneiland. Er zijn dorpjes waar je heerlijk kunt struinen, of je bezoekt natuurgebied De Slufter, één van de schapenfokkerijen of je ontdekt de wondere wereld van de zee in Ecomare.

Vlieland

Totaal verschillend van Texel, maar ook zeer de moeite waard is het relatief kleine eiland: Vlieland. Door het beperkte oppervlak kun je het eiland welhaast te voet exploreren. Desondanks valt er genoeg te beleven. Van leuke restaurants tot leuke kroegen. Een absolute aanrader is: de Vliehors Express, een bijzondere rondrit door het unieke natuurgebied de Vliehors, oftewel: de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa.

Terschelling

Wie Terschelling bezoekt ondervindt hoezeer de Waddeneilanden van elkaar verschillen. Zo leent Terschelling zich door de vele fietspaden bijvoorbeeld perfect voor lange fietstochten. Maar het eiland heeft meer. Zo staat de oudste vuurtoren van Nederland op Terschelling, de Brandaris, en zijn er vele eetcafés, brasseries en restaurants te vinden met gezellige terrassen waar je prima een hele dag met je gezelschap kunt vertoeven.

Ameland

Wie vooral opzoek is naar rust, zal zijn geluk vinden in de natuurrijke omgeving van Ameland. Huur een fiets of schrijf je in voor een leuke excursies, zoals wad- of strandwandelingen en schelpenexcursies.

Schiermonnikoog

Met een oppervlakte van een kleine 44 vierkante kilometer is Schiermonnikoog het kleinste Waddeneiland van Nederland. Dankzij het grote aantal verschillende landschappen komen er op Schiermonnikoog veel verschillende dieren en planten voor. Een groot deel van het eiland behoort dan ook toe tot het Nationaal Park Schiermonnikoog. Wie overigens lekker op het strand van de zon wil genieten zit op Schiermonnikoog ook goed. Het eiland beschikt over het breedste strand van Europa.

Is dit het avontuur voor jou? Lijkt het je leuk om de Nederlandse Wadden eilanden in een leuk gezelschap van dichtbij te ervaren? Kijk dan op de website van Rederij Vooruit, voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in