Single survival; hoe overleef je de feestdagen – nu je weer vrijgezel bent?!
Daar zit je dan – je relatie voor altijd verbroken. En alles om je heen is feestelijk verlicht! Overal zie je schitterend versierde kerstbomen en kom je vrolijk lachende mensen tegen – en dan die muziek! En jij… Jij wilt alleen je hoofd maar afdraaien.
Hoe ga je deze ‘gezellige’ feestdagen doorkomen?

Single Survival Tip 1: Zoek je eigen gezelligheid

Blijf niet somber rondsloffen, maar maak er iets moois van! Ook voor Singles is deze periode er een van plezier – feest en misschien ook wel gezelschap! Bel je vrienden van vroeger op en ga uit! Lekker wandelen in de stad, of in het dorp en drink samen iets, of doe andere gekke dingen!

Leen een hond en ga het bos in met een goede vriend of vriendin! Gooi je handen in de lucht of wapper door een berg goudbont gekleurde herfstbladeren en je zult zien hoeveel beter je jezelf al voelt! Geen zin in oude bekenden? Je kunt jezelf ook eens op een tof uitje trakteren! Ga er gewoon vandoor, je bent single, dus pak die vrijheid! Stap met een Oud en Nieuw eens aan boord van een zeilschip!

Single Survival Tip 2: Ga er vandoor; ga te water!

Ga er vandoor, laat de boel de boel! En als je daar zin in hebt, ga dan op een leuke singlesreis. Je kunt bijvoorbeeld op 29 december aan boord stappen van de klipper ‘Suydersee’! Met mede-alleengaande singles een weekend lang een mooie vaartocht langs de Waddeneilanden maken en op het water Oud en Nieuw vieren. Samen lekker eten en babbelen en lachen met een stel leuke mensen!

Je slaapt aan boord en krijgt een stoomcursus zeilen, want dat doen jullie zelf! Is het niet heerlijk om op die manier alle muizenissen uit je hoofd te jagen! En met Oudjaar samen – eenstemmig champagne te klinken op het Nieuwe Jaar! Je krijgt er gewoon een heel nieuwe groep vrienden bij. En wie weet kom je een nieuwe liefde tegen! Dat hoeft echter niet. Het is geen datingtrip. Het is gewoon een fijne vaartocht met andere singles.

Singles tip 2: Ga zeilen

Na het boeken van dit weekend hoef je er niet tegenop te zien je familie te bezoeken met Kerst. Je hebt immers iets vertellen! In geuren en kleuren kun je uitleggen hoe je vanaf Harlingen op een authentieke klipper een vaartocht gaat maken. Zelf naar Vlieland en Terschelling gaat zeilen en een mooie strandwandeling gaat maken. Hoe je lekker gaat eten en drinken. En hoe je je nieuwe vrienden met een bruisend glas gelukkig Nieuwjaar gaat wensen onder een sterrenhemel! Samen naar het vuurwerk vanaf de eilanden gaat kijken! Scheelt weer uitleg over hoe het is om single te zijn of over die ontbrekende ene, die niet lannger je geliefde is….

Single Survival Tip 3: Sluit jezelf op met een goed boek of Netflix

Heb je echt geen zin in Kerst en Nieuwjaar? Geen zin in familie en al je vrienden bezet? Laat het dan lekker allemaal voorbij gaan en sluit jezelf thuis op. Pak een goed boek of ga bingewatchen tot je vierkante ogen hebt. Er zijn genoeg leuke series op Netflix te kijken en heb je die al gezien(?) – sluit dan een abonnement af op Disney+. Dan heb je weer een heel arsenaal aan films en series om deze dagen door te komen. Haal lekkere hapjes en drankjes voor jezelf in huis, gordijnen dicht en vier deze kerst als een pyjama weekend.

Het is wel slim om tussendoor even een frisse neus te halen hoor. Dan kun je een paar van die lekkere koude roze single Oud en Nieuw wangen krijgen! Het mooist is het als het sneeuwt natuurlijk… En wie weet wie je allemaal tegenkomt!

Single Survival Tip 4: Maak plezier!

We wensen je veel plezier toe. Voor je het weet is het een nieuw jaar dat je zeker weer door gaat komen – als je leuke afleiding zoekt! Kijk eens met wat voor type je kunt gaan daten, zonder dat het een mislukte rebound relatie wordt. En er komt altijd weer een nieuw jaar, voor nieuwe ‘goede voornemens‘, we hebben een hele leuke bedacht:

Have fun! Het lukt je wel!

1 REACTIE

  1. Geweldig! Nu is Kerst & Oud- en Nieuwjaar echt een Feest! Geen gedoe, alleen maar leuke dingen doen! Ik vaar uit: Ahoy!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in