Je kunt wel wat vrolijkheid gebruiken? Een vrolijke noot om het nieuw jaar mee af te trappen na een zwaar jaar? Zin in een Hawaiian Vibe? Dan heb ik hier de perfecte tip: Ga Ukulele spelen! Een heel leuk voornemen voor het nieuwe jaar; leer een instrument bespelen. En de Ukulele is de beste! Ik ga je in deze blog uitleggen waarom!

Een perfect muziekinstrument; de Ukulele

Ik zie het je denken, jaja, wat is nou weer een ‘perfect’ muziekinstrument? Nou eentje die niet duur is, die je makkelijk meeneemt, die een heel leuk geluid voortbrengt en die ook nog heel eenvoudig te bespelen is. Klinkt als een klok toch? Daarbij heeft dit instrument een enorme schare fans en zijn er online diverse communities, forums en clubs voor. Leuk om je nieuwe hobby mee te delen. Dus ben je op zoek naar het ideale muziekinstrument, kijk dan eens naar de Ukulele!

Wat is een Ukulele?

Een ukelele is een klein gitaarachtig snaarinstrument met 4 snaren, dat vanuit Portugal de wereld veroverde. Op Hawaii aangekomen, werd het er snel het instrument van nationale alure en is intussen een kenmerk voor de Hawaiiaanse muziekcultuur.

Er zijn verschillende soorten Ukulele; de kleinste is de Sopranino en Sopraan. Dan is er een concert versie, die is iets groter is, de tenor en de bas. Die laatste komt dan in de buurt van een gitaar, maar is toch nog steeds behoorlijk kleiner.

De Ukulele wordt idealiter gemaakt van hout en heeft 4 metalen of kunststof snaren. Hout geeft de mooiste klank, dus ga nou niet voor zo’n heel goedkope ‘Uke’ van kunststof, dat kan echt niet. Vanaf 100 euro heb je al een redelijk houten exemplaar. Beter geef je iets meer uit, zodat je sneller fijne klanken gaat produceren 🙂

De Ukulele leren spelen is eenvoudig

Ook al zit je braaf thuis, omdat we nu eenmaal vaak thuiswerken. Dan nog, zit je allicht niet te wachten op het besteden van al je tijd, aan een instrument dat 10 jaar tijd nodig heeft om een beetje te kunnen beheersen. Het mooie van de ‘simpele’ Ukulele, is dat het zich met zijn 4 snaren zeer eenvoudig laat bespelen. De akkoorden zijn veel simpeler en als je een aantal akkoorden leert, speel je al heel veel verschillende nummers weg. Ideaal toch?

Wil je de uitdaging aangaan? Begin dan eens met deze NTR cursus, die je in no-time uitlegt wat de Ukulele is, en hoe je die bespeelt.

Beginner Ukulele akkoorden, liedjes & Youtube

De NTR cursus is al een hele leuke opstart in de Ukulele wereld. Het internet en Youtube staan helemaal vol met leuke Ukulele beginner akkoorden en liedjes die je zo meespeelt. Een echte Youtube topper is Elise Ecklund. Ze heeft ondertussen ruim 1,8 miljoen volgers op Youtube! Aardig gek. Onderstaand haar zus Eden. Erg grappig om te zien welke progressie ze heeft gemaakt. Je kunt er ook mooi aan zien, dat ze het toch heel snel onder de knie heeft gekregen.

Elise laat zelf dus ook graag zien wat je allemaal kunt, door een paar simpele akkoorden te leren op de Ukulele. Onderstaand een hele boel nummers, die je kunt spelen als je maar 4 akkoorden leert:

Geinig feitje voor de singles die zich afvragen of Tinder of Bumble nou iets is of niet. Elise heeft haar fiancé op Bumble gevonden. Als een echte Youtuber, zet ze het ook allemaal online 🙂 Maar dat terzijde.

Een Ukulele kopen?

Overtuigd? Ben je ook toe aan wat vrolijks? Lekker thuis een beetje pingelen en de zon doen verschijnen? Al is het maar in je eigen woonkamer en blijft het buiten guur en donker, haal Hawaii in huis! Voor een paar tientjes haal je een geweldig leuk muziekinstrument in huis. Hoor maar:

Inspiratie voor deze blog haalde ik dan weer bij Muziekwinkel Musicallin. Die heeft namelijk niet alleen heel veel kennis van Ukulele voor beginners, gevorderden en pro’s, levert ze binnen een dag vanuit de webshop. Ze kunnen morgen bij je worden aangeboden door de postbode.

Het is een heel leuk voornemen, om in 2024 een muziekinstrument te leren spelen en ja, laten we beginnen met een gave Ukulele!

Dan nog een klein filmpje vanuit de muziekwinkel. Want is een echte muziekwinkel, waar ze nog echt verstand hebben van muziekinstrumenten en er ook vele kunnen bespelen, niet ouderwetse weelde die in stand moet blijven? In deze virtuele tijd… van allesverslindende ‘Big Tech’? Go for real! Lang leve de muziekwinkel, lang leve de Ukulele

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in