Een single vertelde dat zij jarenlang een muur om ’t hart had. Als vrolijke vrijbuiter ging ze naar elke party en elke vrijgezellenclub waar maar iets leuks te beleven viel. Toch vond zij niet die klik die nodig was om haar hart sneller te doen kloppen. Het leek alsof zij afgeremd werd op amoureus gebied. Achter haar stralende lach schuilden kantelen dik en solide als van een kasteel! Dat die muur om ’t hart ooit af zou brokkelen en zou breken, zou niet gebeuren. Dat moment om kwetsbaarheid te tonen zou nooit meer komen – dacht ze. Tot zij via Tinder ging daten en online de nieuwe man van haar dromen ontmoette. En die muur om ’t hart brokkelde af en stortte neer – bleef liggen als een hoopje stuifzand dat in een fufje weggeblazen werd.

Het woord vrijgezellenclub zegt het al – gezellig!

Ja-ha, even een woordspeling; een gezel was vroeger een (misschien wel een heel vrijgezellige) handswerkman. Goed! Daten en vrijgezellenclubs om die muur om ’t hart af te breken. Natuurlijk hebben alle (de meeste) singles die periode doorlopen. Lekker met de vrijgezellen die je leert kennen op stap. Met een clubje naar al die disco’s en dansavonden en cafés waar singles elkaar ontmoeten. Sommigen zeggen dat het net zo’n ‘hal is waar vlees gekeurd‘ wordt. Anderen zeggen weer – nee joh, juist gezellig! Kletsen of dansen of borrelen met gelijkgestemden, want lotgenoten klinkt zo dramatisch (toch?). Het gaat er simpel om hoe jij jezelf voelt. Wat er tussen je oren omgaat – wat je uitstraalt! Dat je jezelf voorhoud dat je een bruisende en stralende persoonlijkheid bent!

Even een club onder de loep nemend

In Amstelveen heb je bijvoorbeeld een heel leuke vrijgezellenclub ‘Nouvelle’. Op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond staan verkeersregelaars tot ver in de buurt klaar om de aankomende gasten naar een goede parkeerplek te dirigeren. Als je binnenkomt hoor je de prima muziek van de dj al, hoewel de voetjes pas echt rond 11.00 uur loskomen. Eerst moet er natuurlijk altijd bijgepraat worden! En lekker even gehapt aan het buffet.

Nu dus online gaan – internet draait overuren!

Leuk dat we tegenwoordig op een digitale manier met elkaar kunnen daten. En dat lukt heel goed omdat we dan de mogelijkheid hebben elkaar te zien en met elkaar te praten via een beeldscherm. Even wat tips voor je digitaal gaat daten. Heb je hiervoor nog meer tips of gespreksstof nodig, dan ben je bij SinglesMag aan het juiste adres! Print bijvoorbeeld de vragenlijst eens uit om gesprekstof te hebben tijdens het beeldbellen. Uit reacties op je vragen en de mimiek kun je vaak al opmaken of je met een mogelijke vlam te doen hebt.

Maar – hoe breek je die muur om ’t hart nu eigenlijk weg?

Muur om 't hart - hoe breek je 'm af

Tja, het mooie uitgangspunt dat het in één pats lukt gaat niet altijd op. Net zoals liefde niet altijd meteen op je pad komt. Vooral niet als daten voor jou nu nog even niet hoeft. Bouw het op! Stapje na stapje… Wees spontaan! Knoop eerst eens wat gesprekjes aan en probeer weer een heel klein beetje vertrouwen in anderen te hebben.

Want vertrouwen daar gaat het allemaal om.

Have faith!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in