Je relatie is op de klippen gelopen en je bent geveld door intens liefdesverdriet; dan is een rebound relatie misschien de oplossing! Misschien juist wel hét medicijn. Een rebound relatie, waarbij je een nieuwe romance aangaat om de breuk met je ex te vergeten… Dit is voor velen een lifestyle om de intense pijn van een gebroken hart te verzachten. Dat klinkt misschien mooi allemaal, toch zit er ook zeker een keerzijde aan het verhaal. Een rebound relatie verloopt namelijk in veel gevallen niet zonder slag of stoot.

Voordelen van een rebound relatie

Wat is het grote voordeel van een zo’n relatie en de reden waarom velen zich eraan wagen? De afleiding die je vindt in je nieuwe partner! Je krijgt dan nauwelijks de kans aan je ex te denken. Als je bijvoorbeeld alleen bent dan is dit wel anders! Naar alle waarschijnlijkheid spoken er dan zoveel gedachten over je ex door je hoofd, dat je er bijna dol van wordt.

Nadelen van een rebound relatie

Veel gebroken harten hebben zich in der jaren laten lijmen door een een dergelijke relatie. In de praktijk blijkt dit echter niet de goede verwerking van liefdesverdriet…. De kans is groot dat je dan een relatie aangaat met iemand die je anders nooit zou kiezen. Allemaal doordat je zo erg lijdt onder dat vervelende hartzeer. Een rebound relatie is dan ook een soort noodoplossing, zonder dat het uiteindelijk tot iets vruchtbaars leidt. Zodra de mist is optrekt behoort je ex voorgoed tot het verleden. In de meeste gevallen betekent dat ook dat er een einde komt aan de rebound relatie.

Conclusie: eerlijkheid duurt het langst

De rebound relatie heeft voor jou een duidelijke functie gehad. Heeft je geholpen met de verwerking van je ex. Je (rebound) partner zal zich echter vast en zeker gebruikt voelen. Als jij dan bovendien over je ex heen bent, betekent niet meteen dat het ook op een gezonde manier is verlopen.. De beste manier om over je ex te komen is in de meeste gevallen dan ook nog steeds om daar rustig de tijd voor te nemen. Zo reken je niet alleen maar op een gezonde manier af met het verleden. Het zorgt er tevens voor dat je met geheel frisse blik aan een nieuwe relatie begint. Hier zijn enige datingtips om jezelf weer een voorstelling te kunnen maken hoe het allemaal gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in