Op zoek naar een prachtige stad voor singles? Dan is de stad Harlingen de plek voor jou. Gelegen in het natuurlijke Friesland biedt Harlingen verschillende speciale aspecten aan voor singles die op zoek zijn naar een leuke plek om zelf te ontdekken, of samen met een date.

Harlingen is een stad als geen ander en heeft hierdoor een variërend aanbod van leuke activiteiten die je als single kunt ondernemen. Omdat de stad aan de kust ligt is er een combinatie van zee, strand en stad te vinden. Harlingen is een echte havenstad en dit vind je overal in de stad terug. Om deze redenen hebben we voor de blog dan ook gekozen voor deze stad; een unieke stad voor singles!

Een leuke date locatie? Harlingen!

Harlingen biedt voor singles verschillende leuke activiteiten aan, variërend van een wandeling langs het water tot een heerlijke maaltijd aan de zee. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt hebben we de leukste singlesactiviteiten allemaal voor je op een rijtje gezet. Zo kun je perfect door de stad! 

De haven van Harlingen

Een plek in Harlingen die bekend staat om zijn mooie boten en zeilschepen. In de haven is altijd leven te vinden waardoor het een prachtige plek is om te ontdekken. Er is altijd wel wat te beleven. Zo kun je kijken naar de boten die in- en uitvaren, genieten van één van de prachtige zeilschepen óf een wandeling maken langs de pier om even heerlijk uit te waaien in de verfrissende lucht. De haven is ook een prachtige plek om van de zonsondergang te genieten. Dit is alleen of met een date een prachtige singlesactiviteit om de dag mee te vullen.

Daten in de haven van Harlingen

Liever een romantische wandeling over het strand?

Dat kan! Het strand van Harlingen is gelegen naast de haven en is dé plek om te genieten van een romantische wandeling met prachtig uitzicht op zee. Je kunt een wandeling maken over het strand of genieten van een heerlijk rustig stranddagje. Gelijk naast het strand is ook de dijk te vinden. Daar kun je heerlijk uitwaaien en genieten van een ontspannende wandeling langs het water. Ook heb je uitzicht op zee en het mooie Harlingen. Dit maakt van het strand een leuke singleactiviteit voor een eerste, tweede of derde date.   

Romantische date op het strand van Harlingen

Meerdaagse date? Bezoek één van de eilanden

Naast uitwaaien op het strand is het ook mogelijk om met de boot één van de prachtige eilanden in Friesland te bezoeken. De boot naar de eilanden heeft vaste tijden, maar het is ook mogelijk om vanuit de haven met de auto of lopend de eilanden te bereiken. Dit is voor een eerste date waarschijnlijk iets minder handig. Wanneer je iets te vieren hebt of er gewoon even een dag tussenuit wilt, is een bezoek aan de eilanden een prachtige locatie om de dag door te brengen.  

Meerdaags daten op de eilanden

Meer op zoek naar culinaire singles activiteiten?

In Harlingen is een veelzijdig aanbod aan restaurants waar je terecht kunt voor een heerlijke culinaire maaltijd. Heb je moeite met het vinden van een speld in die hooiberg? Dat is erg begrijpelijk en daarom helpen we je graag. Wij van Singlesmag raden aan om eens een kijkje te nemen bij Lokaal Harlingen. Het restaurant beschikt binnen over een moderne lunchroom waar je kunt genieten van een uiteenlopend menu. Heb je trek in een heerlijke snack, verse lunch of uitgebreid avondeten? Lokaal Harlingen biedt het allemaal. Dit maakt het perfect voor wanneer je culinair uit eten wilt of net terug komt van een wandeling langs het strand en trek hebt. Zit je liever buiten? Dat kan, Lokaal Harlingen beschikt over een ontspannen terras waar je afgeschermd bent van de wind.

Strak gelegen aan de haven naast de boot heb je uitzicht op de haven, het centrum en de zee. Als je op zoek bent naar een leuke en lekkere culinaire singleactiviteit, dan is Lokaal Harlingen dé plek.  

Lokaal Harlingen

Voor een top date: Vaar met een bootje door de grachten van Harlingen

Wil je Harlingen op een andere manier ervaren? Dan is één van de boottochten door de grachten waarschijnlijk meer geschikt voor jou. Een boot huren en varen door de grachten van Harlingen is een romantische manier om de dag samen door te brengen. Je kunt zo lang als je wilt varen en de routes door Harlingen zijn breed en gezellig. Dit maakt het een fantastische activiteit voor een gezellige date of voor een heerlijke ontspannen boottocht.   

De mooiste culturele plekken van Harlingen

Ben je op zoek naar een iets cultureler activiteit? Harlingen beschikt over verschillende interessante culturele activiteiten. Bezoek eens het Hannemahuis. Hét centrum voor Harlinger cultuur en Historie. Ontdek meer over de stad waar je momenteel in staat en ontdek zijn rijke historie. 

Of bezoek het expeditie schip van Willem Barendtz. Het schip is gereconstrueerd zoals ze dit in de 16e eeuw gemaakt zouden hebben. Het is mogelijk om op het schip te staan wat het voor iedere culturele ontdekker een interessant uitje maakt.

Ga shoppen in de voorstraat en de kleine voorstraat. Het hartje van Harlingen. Hier is van alles te beleven en het is een mooie culturele locatie om doorheen te lopen. Wanneer je een singlesactiviteit wilt ondernemen maar toch tussen de mensen wilt zijn is een tocht door de winkelstraten een echte aanrader. Op zoek naar een leuk terras? Ga dan eens naar Atelier Swoop. Erg leuk! Het is daarnaast ook een leuke locatie voor een ontspannen single date, omdat je niet vastzit aan een specifieke activiteit maar kunt doen wat op je pad langskomt!

Wil je weten wat er nog meer te beleven is in Harlingen? Bekijk dan ook eens de site van visit-harlingen.nl.

Wandelen door de Voorstraat in Harlingen.

Zo is er dus voor iedereen wat te beleven in Harlingen. Wil je als single leuke activiteiten ondernemen of samen op date gaan, het maakt niet uit. Harlingen zit vol leven!

Veel plezier op je date in het prachtige Harlingen! en gebruik het reactieformulier hieronder, als je nog leuke aanvullingen hebt voor een top date in Harlingen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in