Hoewel singles voor hun eerste date vaak allerhande datingtips verzamelen, wordt meestal vergeten singles-tips te vragen voor de tweede en derde date. Zonde, want vervolgafspraakjes vragen in de meeste gevallen om een ander plan van aanpak dan de eerste ontmoeting. Ga je binnenkort op date? En wil je je kansen op succes zoveel mogelijk vergroten? Dan doe je er goed aan om alvast de do’s en don’ts die bij vervolgafspraakjes horen, grondig te bestuderen. En zoek ook uitgebreid naar singles-tips of vraag deze aan je vrienden! Als je jezelf afvraagt of er wat daten betreft verschil is tussen mannen en vrouwen dan is daar ook antwoord op.

Singles- tips: Eerste date

Iedereen die binnenkort op eerste date gaat zit in veel gevallen met dezelfde soort vragen. Wat gaan we doen? Wat trek ik aan? Waar ga ik het tijdens ons eerste afspraakje over hebben? Het zijn vragen, die je in normale situaties niet tot wanhoop drijven, maar nu wel! In het geval van een eerste date bezorgen deze je juist de nodige kopzorgen. Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet met do’s en don’ts die je kunnen helpen bij de voorbereiding op je eerste date. 

 • Wees goed gehumeurd! Een positieve houding straalt af naar je date en zorgt voor een fijne onderling stemming die het afspraakje alleen maar ten goede zal komen.
 • Trek wat moois aan, maar zorg dat de outfit bij je past. Tijdens een date is er alles aan gelegen dat je jezelf op je gemak voelt. Kleding waarin jij je goed voelt, draagt bij aan jouw comfort.
 • Een eerste date brengt altijd spanning met zich mee. Zorg er daarom voor dat de eerste date niet al te lang duurt. Een drankje in een leuke bar valt in de meeste gevallen beter te overzien dan gelijk een vijfgangendiner in een luxe restaurant.
 • Hul jezelf in een fruitig luchtig geurtje en zorg voor een frisse adem. Het zijn misschien details, maar wel details die een date kunnen maken of breken.
 • Wees op tijd! Ben je onverhoopt toch wat later, licht je date dan in.
 • Een drankje kan natuurlijk geen kwaad. Het is de perfecte manier om de spanning wat te verminderen. Niet teveel, want je wilt wel een beetje altert blijven, toch?
 • Zoek de balans in vragen stellen en over jezelf praten. Het zorgt voor een interessant gesprek.
 • Maak complimentjes, maar wees wel oprecht.
 • Praat niet over je ex. Het is absoluut de grootste dooddoener tijdens een eerste date.
 • Zelfs wanneer je het heel erg leuk had, stuur niet gelijk aan op een vervolgafspraak. Als jouw date er net zo in staat als jij, dient er zich ongetwijfeld een moment aan dat jullie een afspraak kunnen maken voor een tweede date.

Singles-tips: Tweede date

Heb je een geslaagde eerste date achter de rug en kun je niet wachten op de tweede? Een vervolgafspraakje brengt in veel gevallen een andere soort spanning met zich mee. Door allebei te gaan voor een vervolgdate, laten jullie blijken elkaar leuk te vinden. De vraag is alleen wel hoe je een goed vervolg aan je eerste date geeft….

 • Waar het eerste afspraakje in het teken stond van aftasten, zijn jullie nu toe aan elkaar beter leren kennen. Zoek hiervoor een andere locatie uit dan waar de eerste date heeft plaatsgevonden. Ga naar het strand, maak een road trip of bezoek een museum. Wees vooral creatief!
 • Gun jezelf de tijd om elkaar beter te leren kennen. Loop dus vooral niet te hard van stapel, zelfs niet wanneer jullie afspraakje uiterst gezellig is verlopen.
 • Ben je tot over je oren verliefd? Laat dit dan niet gelijk blijken. Dat betekent natuurlijk niet dat je hard to get moet spelen. Wees gewoon een beetje voorzichtig in het laten blijken van je gevoelens. Natuurlijk kun je enthousiast reageren op berichtjes, maar wacht vooralsnog nog even rustig af met het te uitdrukkelijk uitspreken van je gevoelens.

Singles-tips: Derde date

Hebben de eerste en tweede date tot een derde geleid? Dan kun je ervan uitgaan dat jullie elkaar leuk vinden. Een derde date brengt dan ook een ander soort druk met zich mee dan de eerste twee. Als het uitloopt op een fijn succes, dan kan het goed zijn dat jullie in een relatie groeien. Voortaan als stelletje door het leven gaan. Hoewel je de meeste singles-tips inmiddels wel zo’n beetje onder ogen hebt gehad, is het niet verkeerd om nog een aantal tips aan te nemen voor je aan je derde date begint.

 • De derde date leent zich goed voor een leuke activiteit. Trek erop uit en zorg ervoor dat jullie iets ondernemen waar jullie je beiden in kunnen vinden. Hoe meer jullie ondernemen, des te beter jullie elkaar leren kennen.
 • Ook al zien jullie het beiden helemaal zitten, laat het woord ‘relatie’ nog even niet vallen. Het haalt de spontaniteit een beetje uit de date en zorgt voor een onnodige spanning.
 • Ben je bang dat jouw date ook afpreekt met anderen? Vraag het gewoon. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent.
 • Is dit nu het moment om het bed in te duiken of wacht je liever nog even? Laat je vooral niet leiden door wat anderen zeggen. Volg gewoon je hart en just go with the flow!

Het kan ook heel lang duren en soms is er twijfel of een date wel echt een relatie wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in