Op  de 14de februari gaat jouw belangstelling vooral uit naar je brievenbus. En de vraag of je een hart zo snel hebt doen kloppen dat Cupido wel móet toeslaan! In februari dient zich altijd de prangende vraag aan of je een stille aanbidder hebt. En – of je die wel leuk vindt… ? Je stelt jezelf ook de vraag of je discreet een leuk hartje of bloemetje in de brievenbus van je ‘geliefde’ zal schuiven.

Was Valentijn een verliefde single?

Jouw bruisende single-levensstijl laat niet echt ruimte voor geschiedenis en oorsprong. Lekker belangrijk, denk je dan! Toch is het leuk te weten dat de echte Valentijn al in de derde eeuw geleefd heeft. Hij was een soort ‘do gooder’ en bezocht armen en ouderen en genas zieken. Daarbij nam hij ook altijd bloemetjes mee uit de bisschopstuin. Door onenigheid met de Romeinse keizer Claudius werd hij echter onthoofd. En – op de valreep genas hij toen toch nog een meisje van haar blindheid!
Pas enige eeuwen na zijn bestaan is Valentijn tot Heilige benoemd. Sindsdien is 14 februari – zijn sterfdag – een feestdag, een Valentijnsdag!

Er zijn ook meningen dat Valentijnsdag oorspronkelijk een heidens feestje was. Wie weet – kan ook!  Inderdaad – rond 14 februari begint de natuur zich ook weer een beetje romantisch te uiten. Sommige bloemetjes komen voorzichtig boven de grond en de vogeltjes gaan fluiten. …op zoek naar een ‘love-bird’ om een nestje mee te bouwen.  

Pas later een  romantische singles dag

Het romantische tintje aan 14 februari kwam pas rond de 17de eeuw. Valentijnsdag vierde men vooral in het Engeland van Jane Austen – de meest bekende single ooit. Omdat het in die tijd niet gebruikelijk was vrijelijk over verliefde gevoelens te spreken, laat staan deze te uiten, stuurde men elkaar juist op die liefdesdatum – Valentijnsdag, stiekem een kaartje of andere kleine attentie.
Engelse emigranten namen dit leuke gebruik mee naar Amerika, waar het volop overgenomen werd en uiteindelijk in het welbekende Amerikaanse commerciële feestje veranderde, compleet met alle glamour en glitter!

De tegenwoordige single vindt 14 februari gewoon leuk om een kleine discrete attentie te kopen of maken voor hun hartendief. Sommigen vinden er juist weer niets aan…

What a difference a date makes

Tja, als je kaartjes of cadeautjes wilt sturen of ontvangen, moet je wel een geliefde of mogelijk geliefde hebben. Is het misschien handig om voor die datum een beetje gaan daten? Soms – vaak  ontmoet je zomaar de liefde van je leven! Je houdt er in elk geval een goede vriend of vriendin aan over!

Geniet in elk geval van Valentijnsdag en maak het romantisch!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in