Single stewardess – of steward; een glamourberoep – kunnen huppelen en springen en dansen naar eigen believen. Een avontuurlijk leven waarbij je andere culturen bezoekt en verkent op dagelijkse basis. Lekker vliegen van het ene naar het andere land en daar dan genieten en stappen met de stewards en de piloten. Oh, piloot! Nog een beroep met zo’n schitterende status! De aanname is dat dit leven een aaneensluiting van vakantiedagen is, bruisend van zon, zee en palmen….

Even een leuke klassieker:

Ja, zo shining en fantastisch ziet het leven van de single stewardess en piloot er in onze verbeelding uit. Iedereen bewondert je, iedereen wil met je uit, met je gaan – naar de hemel of de sterren vliegen. Vrij als een vogel – free as a bird…

Is het leven van de Single Stewardess wel zo geweldig?

De werkelijkheid is echter heel anders, zoals zo vaak. De keerzijde van het zogenaamde glamoureuze leven is een slopende werkdag van lange uren, waarbij je toch altijd fris glimlachend, begripvol, begeleidend en serviceverlenend moet zijn. En alert op risico’s en uitbarstingen van welke aard dan ook! Zoals paniek of agressie – en hierop tijdig anticiperen. En aan het eind van die dag zijn er geen uitbundige party’s. Dan is er na het laveren van de ene tijdzone in de andere tijdzone, de jetlag en de spanning, de eenzaamheid van de hotelkamer en een paar korte uren slaap, als dat lukt! De volgende vlucht dient zich dan alweer aan. Menig stewardess – of steward of piloot – lijdt aan gevolgen van dit zware wisselvallige bestaan. Soms breken de verhalen hierover wel eens naar buiten toe, meestal wordt het echter ‘binnendeurs’ gehouden en intern opgelost.

Is daten wel mogelijk voor de Stewardess?

De single stewardess verblijft meestal op verschillende plaatsen in het buitenland, het is eigenlijk een zwervend nomade bestaan. Natuurlijk beleeft zij wel eens een leuk avontuur vol passie, maar echte regelmaat is er niet. Een nieuwe date moet dus geduldig en vasthoudend zijn en vertrouwen hebben, wil het uitgroeien tot meer dan slechts af en toe een vluchtig contact. Vertrouwen ja, want er gaan nog steeds veel verhalen in het rond. Zo’n verhaal als van de vrouwelijke purser (lees leidinggevende stewardess) die haar spannende sexavontuurtjes op haar laptop beschreef (-;). Deze vrouw was getrouwd en haar echtgenoot vond die bestandjes op haar computer, met alle gevolgen vandien… Dat soort problemen heeft de single stewardess nu weer niet. Vooral grappig is de uitleg van de First Officer, die de indruk wekt dat de mogelijkheden tot sex in het vliegtuig onderzocht zijn. Ach, incidenten en avontuurtjes komen overal voor.

Tja, beroep onder de loep. Mocht je na dit alles bang geworden zijn om te gaan vliegen – of er juist zin in krijgen, kun je altijd een cursus nemen om je vliegangst te overwinnen. Enne – heb je zelf ook een spannend beroep en wil je hierover iets delen, laat dat dan weten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in