En dan denken singles zomaar weer aan wintersport…! Aan opstuivend sneeuw en wit grenzeloze vlakten. Wintersport, ja… Het is weer zover! Fijn met een groep singles op de bus stappen en gaan! Op weg naar het Zillertal, naar Mayrhofen – noem maar op! Voor je op de plaats van bestemming bent ken je elkaar al door en door! Spring je samen op de lange latten of op een snowboard. Wat maakt het uit, als je maar heerlijk snel naar beneden kunt zoeven. Een heerlijk nietig puntje kunt worden – een klein jij in die oneindige witte stilte kunt zijn.. Om vervolgens ’s avonds weer heerlijk ‘uit je dak’ te gaan!

Dat krassend geluid in de sneeuw weer horen – heerlijk hè?! Ja, laten we gaan!

Grappig weetje over wintersport en skiën en snowboarden

Grappig te weten is dat skiën, dan wel niet in de huidige vorm, al vrijwel zo oud is als de mensheid zelf. Mits deze in een koude besneeuwde omgeving woonde natuurlijk. Het waren nog niet de ski’s die we nu kennen, maar meer een soort sneeuwschoenen om te kunnen voortbewegen in de sneeuw. Een manier van langlaufen om vooral niet weg zinken in de sneeuw of modder. Pas in de 18de eeuw begon het Noorse leger met te experimenteren hoe al schietend en glijdend een helling af te gaan. Veel ontwikkelingen later werd skiën ook een sport – een wintersport! Een sneeuwsport.
Een aardige dude wilde korter geleden eens van een besneeuwde berg af surfen met zijn surfboard. Nou ja, het resultaat, aanvankelijk snurfen genoemd, weet je al – het snowboard was uitgevonden om voorgoed te blijven. Na wat aanpassingen en bovendien het overwinnen van tegenwerking is het snowboarden ook niet meer weg te denken als wintersport.

Tegenwoordig vieren Singles de winter!

Tegenwoordig staat wintersport bovenaan de lijst met vakantieplannen. Zodra het maar een beetje kouder wordt beginnen singles weer te verlangen naar zo’n weekje lekker uit de sleur! Naar het lekker los gaan in de sneeuw en naar het ’s avonds opwarmen natuurlijk!

Ja, waarom alle feestdagen of het komende voorjaar niet lekker vieren tijdens een wintersportbootcamp? Heerlijk toch!?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in