Voor singles kan de decembermaand juist niet vroeg genoeg beginnen! Eerst het cadeaufestijn van Sinterklaas met al de plagende rijmen en gedichtjes. Waarbij sommige (of sommigen) best een vileine voorbereiding nodig hebben. Andere kun je simpel pasklaar opzeggen. Dan komt Kerst en het genieten van de zacht rinkelende belletjes van de Kerstversiering of de uit speakers schaterende Kerstmuziek. De decembermaand, een maand van bezinning. Naar wat ieder wil. Een maand van vrede, van liefde… (?!) De tradities lopen tegenwoordig nogal door elkaar heen. Bij gebrek aan een schoorsteen struikel je in het ene huis over schoentjes met worteltjes bij de voordeur. In het andere brandt al volop de Kerstverlichting en staat de boom schitterend te pronken!

Pepernoten en Kerstballen!

Pepernoten bij de Kerstboom en kerstversiering bij Sinterklaas – moet kunnen. Enne, weet je wat zo leuk is? Dat we feestelijk uit kunnen gaan! Dat we samen aan tafel kunnen zitten en elkaar een knuffel kunnen geven, als we daar zin in hebben. Ja, de decembermaand blijft een maand van gezelligheid en warmte. Velen hebben dan medelijden met singles en vragen zich af of deze misschien eenzaam zijn tijdens de decembermaand. De meest gekke verbazingwekkende uitnodigingen krijgen singles dan spreekwoordelijk ‘op de deurmat’. Even geruststellend; de meeste singles zijn niet eenzaam tijdens de decembermaand. De meesten hebben ouders, kinderen en hebben familie en vrienden. Zij kiezen er zelf voor om single te zijn en lopen simpel hun singleneus achterna.

Decembermaand is warmte delen – met Singles (?)

Ooit eens gehoord dat een single in de decembermaand na een heftige Kerstborrel op straat zwalkte. En opgemerkt – liefdevol en gastvrij meegenomen door een volkomen vreemd echtpaar, liep hij vrolijk babbelend mee. Of was het brabbelend? Zij badderden hem vriendelijk en lieten hem slapen in een warm behaaglijk bed. Het moet wel gezegd worden dat het altijd een mager shabby persoon was, met lange dun piekende lokken. De volgende ochtend werd hij in nieuwe schone kleren gestoken en hij vertrok vrolijk na een heerlijk ontbijt – naar zijn eigen huis dus. Nu had dit prachtige kerstverhaal natuurlijk ook heel anders af kunnen lopen….. Dus singles; nu niet allen ineens met vreemde mensen meegaan hoor – tijdens de decembermaand.. Alleen als het heel leuke betrouwbare gezellige personen zijn…

Om even in de stemming te komen (-;)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in