Als je de historie van de Beurs van Berlage leest, dan moet je wel tot een conclusie komen… Het imposante gebouw en de huidige exploitatie beantwoordt namelijk precies aan het beeld dat Berlage ooit voor ogen had. Een Palazzo Pubblico, een indrukwekkend volkspaleis! In 1999 is dit gemeenschapshuis zelfs toegevoegd aan de lijst met 1000 belangrijke gebouwen van de 20ste eeuw!

Zijn mening dat de beurshandel niet blijvend zou zijn is echter onwaar gebleken. De handel op de beurs groeide zo snel dat het huidige congrescentrum – het ‘volkspaleis’, te klein werd om alle beurshandelaren van de Beurs van Berlage te huisvesten. Een groot deel is daarom al na een paar jaar verhuisd naar een andere locatie.

Wat staat er op het programma van de Beurs van Berlage?

Er worden in de Beurs heel veel evenementen georganiseerd, van conferenties tot lezingen en concerten en ook nog chocoladeproeverijen! Daarom is best interessant om de agenda van het beursgebouw regelmatig te checken.

En – als je zo’n thuiswerkende single bent en soms een beetje behoefte hebt aan interactie, aan het uitwisselen van kennis of simpelweg een gesprekje aan de koffietafel, kun je zelfs werken in de Beurs. Zij bieden het concept Seats2Meet; gezamenlijke werkplekken en prima wifi. Waar je ook kunt bijpraten of nieuwe mensen ontmoeten tussen het werken door. En als je een eigen werkruimte nodig hebt, dan kun je die ook reserveren. Er zijn zelfs volledige kantoorruimtes en vergaderruimtes te huur in de Beurs van Berlage.

Als kers op de taart is er dan ook nog Bistro Berlage, waar je heerlijk kunt vertoeven met je singlevrienden, na het werk of na het evenement, of gewoon zomaar, omdat het kan…
Ja, de Beurs van Berlage; een leuk en vooral interessante ontdekkingsreis op zich.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in