Soms heb je van die kleine ergernissen… Er zijn duizenden voorbeelden van gedrag dat dit soort ergernissen opwekt. Zoals iemand die altijd vergeet de deur ‘achter zijn of haar gat’ dicht te doen. – Of toch heel harde muziek gaat luisteren terwijl jij aan het mediteren bent! Spreek het dan uit, probeer een compromis te vinden – afspraken te maken. Op die kleine ergernissen kun je jezelf namelijk zo intensief gaan focussen dat zij een enorme zware explosieve klomp van irritatie worden. En die klomp kan dan als vulkanisch vuur uitbarsten tot een onbedwingbare stroom van schelden en schimpen. Terwijl het aanvankelijk eigenlijk om iets heel simpels ging.
Oei, wat kun je daar een spijt van krijgen!

Laat ergernissen niet je nieuwe liefde verwoesten

Als dit nu gebeurt in zo’n nieuwe verkennende liefdesrelatie – zo’n status tussen singlezijn en een échte vaste relatie hebben. Dan kun je die mooie nieuwe fragiele band stukmaken door zo’n onverwachte ontploffing. Dan kan het zijn dat je nieuwe soulmate ineens je maatje niet meer is, of wil zijn. (Mind you, soms kan het goedmaken na zo’n explosie ook een niet te vergeten belevenis zijn hoor. Het vuur zit er dan nog een beetje in, zo gezegd…) De uitkomst van zo’n knallende ruzie is in het begin van een relatie dus altijd onzeker.

Ben jij nu eigenlijk iemand die altijd overal controle over wil hebben? En is dat vaak de oorzaak van je conflicten? Proberen dan eens hoe het gaat als je de controle loslaat. Algemeen genomen zijn grof taalgebruik of theatrale acties ook geen goede gewoonte, of het nu wel of niet in een liefdesrelatie toegepast wordt.

Is je nieuwe relatie bestand tegen conflicten?

Kleine ergernissen kun je uitspreken

En toch is zo’n goede verhitte discussie in het begin van een relatie ook weer een soort van aftasten. Als deze bestand is tegen zo’n golf van drift, dan is het in principe bestand tegen alles wat je op je weg tegenkomt. Belangrijk is dat je nadien goed uitpraat waar het nu eigenlijk over ging, dat je terugkomt op het uitgangspunt – die kleine ergernis of ergernissen. Dan kom je vaak tot de conclusie dat deze eigenlijk helemaal niet zo ergerlijk zijn of waren. Vaak volgt er dan een (beetje) verbetering. En indien niet? Tja, dan erger je jezelf er eigenlijk niet meer zo aan.
Relaties? Het blijft geven en nemen.

Singles zijn daar nu juist allemaal weer niet mee bezig……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in