Nu we over van-alles een mening hebben en naar de rechter willen stappen –  overheerst de vraag; ‘wat is de horoscoop van je kat’? ‘Welk sterrenbeeld heeft je kat?’ Kan je kat of poes er wel tegen binnenshuis te blijven? Nu dit ineens na ongeveer 10.000 mensenjaren een issue is….. Hoe is het karakter van je kat eigenlijk precies? De horoscoop van je kat heeft daar volgens Mareiki een antwoord op!

Veel stoere ferme singles vinden het stiekem heel fijn om als zij thuiskomen te kunnen knuffelen en spelen met hun fluffy vriendje of vriendinnetje. Heerlijk toch – om zo de ergernis van de dag achter je te laten! De gevoelens van dat zachtwollige – en toch zo scherp genagelde – troeteldier zijn heel belangrijk! Kunnen zij er, net als jij, ook niet tegen opgesloten te zitten?!

Je kat kent alle kunstjes al hoor!

Sommigen beseffen vaak niet dat de kat in de kern een wild dier is, dat de mens volledig gedomesticeerd heeft. Ja, lees het nu goed – de mens is door de kat gedomesticeerd en voldoet vrijelijk aan al de wensen van de kat. Soms besluit een volkomen vreemde kat ook gewoon in jouw huis te gaan wonen – of die van jou bij je buren! Tja,… katten hè?

Diegenen die dit alles niet weten, kennen de kat (of de poes) niet echt goed. Zij hebben de illusie dat je katten iets kunt leren. Enne – als de kat of poes er zin in heeft doet ze inderdaad wel eens een kunstje. Als er iets hééééél erg lekkers tegenover staat! Zo gaat ze soms op haar achterpoten staan als jij iets lekkers te eten aan het bereiden bent. (De poes in dit geval – de kater doet dat ook wel, maar fermer! Die pikt soms vast even iets weg met een soepele sprong!)

De kat was in de Egyptische oudheid een god!

Het mag algemeen bekend geacht worden dat de kat in de Egyptische oudheid een soort God was – door velen aanbeden. Als de kat overleed was het afscheren van de wenkbrauwen een traditie, om zo diepe rouw en verdriet te tonen.

Dat verheven goddelijke gevoel, daar kon de kat wel aan wennen! Het is in de genen van de kat gaan zitten en (natuurlijk) nooit meer weggegaan.

Zijn katten nog wel snel genoeg?

Welnu, vogeltjes en katten. Katten vangen zelden vogeltjes. Dat willen ze wel, maar de vogeltjes zijn gewoon te snel. Door al die verwennerij – en door al die goddelijke gevoelens – is de kat toch wat van de snelheid en alertheid van zijn betovergrootouders – de Afrikaanse wilde kat – kwijtgeraakt. Alleen het vogeltje dat toch al wat langzamer was om wat voor reden dan ook, laat zich soms te pakken nemen. Meestal krijg jij dan dat prooitje-als-cadeautje. Want och, die kat heeft al zoveel lekkere goddelijke maaltijden, dat hij het vogeltje gewoon royaal weggeeft.

Zie je hoe verheven en goddelijk deze kat op die parkiet reageert? En zich laat verwennen door die manicure?
Hoe felis van silvestris lybica een felis catus (zeg maar kat) werd, vind je voluit beschreven op internet. Lekker leesvoer om eens een regenachtige middag mee door te brengen. En heel bizarre verhalen tegen te komen!

Kat herkent zich niet in het plaatje

Kat herkent zichzelf niet

‘Een vogel, ach – dat hoeft niet perse’, zegt de kat,
‘Ik pak heus ook graag een muis of rat.’

Over de horoscoop van je kat (of poes). Als je deze leest komt je tot de conclusie dat het binnenblijven wel lukt met de vissenpoes, steenbokpoes, maagdpoes en kreeftpoes.

De jagers, vechters, explorers en avonturiers zijn de watermanpoes, boogschutterpoes, schorpioenpoes, leeuwpoes en tweelingpoes. De stierpoes wil wel slenteren, maar niet echt jagen. De rampoes vecht graag en komt vaak gehavend thuis.

Over en weer zijn de verschillende eigenschappen echter ook weer toe te schrijven aan de andere sterrenbeeldkatten…..

En de vogeltjes op dat katteneiland dan?

Je vraagt jezelf nu zeker af hoe dat nu gaat op Umashima met de vogels? Deze informatie is niet makkelijk te vinden.. In heel Japan moest de vogelbescherming inderdaad wél ingrijpen, maar dat had enkel met houtkap, jacht en landbouwgif te maken. De kat werd hierbij niet genoemd, maar de mooie en leuke kuifibissen zijn in elk geval van de ondergang gered!

Lees ook eens iets over jouw eigen persoonlijke eigenschappen, perspectieven en mogelijkheden, ofwel welke sterrenbeelden passen bij jou! Wat is jouw juiste match? (Met of zonder kat)

Divine weekend!
(En kijk uit voor die nageltjes!)