En dan bevind je jezelf ineens in zo’n soort vacuüm, een beetje rondtastend in zo’n dicht en donker bos. Of een luchtbel… Zo’n alles dempende bubbel, dat algehele niets. De prachtige zomer voorbij, de tijd voor fijne wintersport nog niet aangebroken. Wat te doen?! De blaadjes gaan bont en goud kleuren en boswandelingen zijn ook leuk – en je weet heus wel hoe mooi dat is!! Je wilt alleen wel eens iets anders, iets spectaculairs!

Reis rond in eigen land!

Ondanks dat ons landje klein is kun je tot de conclusie komen dat je nog niet overal geweest bent. Natuurlijk heb je wel van al die andere provincies of steden gehoord. En natuurlijk heb je wel af en toe rondgereden of rondgereisd door eigen land. Het nieuws over al-dieplekken heb je ook wel opgepakt, maar ben je er daadwerkelijk wel eens geweest?

Laten we eens kijken in Zeeland. Er zijn daar zoveel gezellige stadjes te bezichtigen. Een wandeling door pittoresk Middelburg is al leuk! En – dank zij het onstuimige studentenleven in de stad vinden feestgangers en gezelligheidsdieren wel een fijn thuiskomen in de vele populaire cafés en bars.

Rondtastend - maak er iets leuks van

En dan Vlissingen met de langste zeestranden van Nederland, uitkijkend over de Westerschelde. Er is heel veel cultureel vermaak. Monumenten; muZEEum – een kunstroute – een kraaiennest met prachtig uitzicht. En lijkt het je niet het aller-aller heerlijkst om langs het strand de horizon tegemoet te rennen en uit je cocon te breken!

’s Avonds kun je dan, juist nu in het najaar, ontspannen. Slenteren langs de boulevard en lekker een drankje drinken op een van vele leuke terrasjes. Of een heerlijk hapje eten in een fijn restaurant. (Het is wel handig tevoren even te reserveren hoor!)

Wist jij trouwens dat de Vlissingers zichzelf – zonder hulp van de Geuzen – bevrijd hebben van de Spaanse overheersing?! Nou, dat terzijde.

Het zuidelijkste puntje van Limburg

En dan Maastricht, de meest zuidelijke stad van ons land met heel rijke culturele historie. Tegenwoordig meestal wel geassocieerd met de geweldige concerten van André Rieu. (Het is moeilijk te bepalen of dit nu een oneerbiedige of juist eerbiedige gedachte is…) Zo wie zo is Maastricht een prachtige stad om uit te gaan en te wandelen en te winkelen – uit eten te gaan.

In Maastricht kun je echter ook bij de Sint-Pietersberg Het Pieterpad opstappen en helemaal naar het Noordelijkste punt van ons land lopen, naar Pieterburen. Het is wel aan te raden dit in etappes te doen hoor. Er zijn langs de route voldoende accommodaties om te overnachten. En je kunt deze route trouwens ook op de fiets afleggen. Neem even je tijd voor het filmpje:

Je hond kan dus ook gezellig mee. Voor degenen die het nu verwarrend vinden; je kunt het pad ook in Pieterburen gaan aflopen. Dan loop (of fiets) je naar het zuiden. Wij gaan nu dus van Maastricht naar het noorden en onze aankomst is in Pieterburen. Weet je wel, van die lieve zeehondjes – die je natuurlijk ook kunt bezoeken! Daarna staan we dus ineens weer op een strand uit te kijken over de wadden.

Laten we eens naar die Waddeneilanden kijken.
Zon zee en strand?
Kom op we gaan naar Ameland
!

Nederlands’ wandelende eilanden?

De wandelende eilanden – zo genoemd omdat deze zich langzaam, maar gestaag verplaatsen van west naar oost. Dit fenomeen gebeurt natuurlijk niet in één dag, dus je kunt gerust een keer naar een eiland toegaan. In de vrij ondiepe en met de getijden droogvallende Waddenzee vaar je door een kronkelende diepe geul op een veerboot naar Nes. En daar begint je tocht op het eiland, langs de pittoreske dorpjes. Je zult jezelf verbazen hoeveel leuke activiteiten Ameland biedt. Het natuurgebied van Ameland is tot werelderfgoed benoemd en wie weet kom je daar ook nog zomaar een zeehond tegen! Of een zeldzame vogel!

En natuurlijk is er ook op horecagebied heel veel – heel gezelligs te beleven. Apart en mooi is het tot klein hotel omgebouwde kerkje van de familie Nobel in Ballum. Zij schenken ook het ooit illegale, door hen zelf gedistilleerde nobeltje, een likeur die nu in het gehele land verkocht en gedronken wordt. En als je dan na zo’n fijne vermoeiende dag naar je kamer wil, zeg je gewoon, ‘Mien nocht’ op z’n Amelands, wat kortweg betekent: ‘ik ben het zat’! Na een aantal nobeltjes kan het natuurlijk ook een verbastering zijn naar: ‘ik ben zat’….

Als je nu meer van de Waddeneilanden wilt zien, dan kun je jezelf altijd aanmelden voor een zeilweekend. Gezellig met groep singles zoals jij op een klipper varen!

Wat is jouw mooiste plekje in Nederland? Deel je tips en ervaringen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in