Een checklist om signalen te herkennen, heb je die wel? Herken je de signalen? Heb je ook wel eens dat gevoel? Dat je denkt dat je de signalen herkent en een ‘wow-gevoel’ hebt. De idee hebt dat het een smashing eerste date is, terwijl de ander zoiets van ‘aardig-maar-nee’ heeft… Niets is zo teleurstellend als een afspraakje dat veelbelovend lijkt en dan toch op niets uitdraait. Simpel omdat de ander toch net een iets ander gevoel heeft dan jij. Hoe dat kan? Tja, een checklist doornemen en je hebt meer inzicht in de signalen. De een herkent ze meteen, terwijl de ander ze of niet wil herkennen of ze gewoonweg niet ziet. De vraag is dan ook aan welke signalen je een geslaagde date kunt herkennen en hoe je weet of het goed zit? Je kunt ook eens lezen hoe vrouwen en hoe mannen een date graag zien verlopen

Signaal 1: Je bent het middelpunt van alle aandacht

Wat is het belangrijkste kenmerk waaraan je kunt aflezen of het goed zit tussen jou en je date? De wijze waarop er naar je wordt gekeken! Word je voortdurend met grote geïnteresseerde ogen aangekeken? Ben alleen jij het middelpunt van alle aandacht? In dat geval kun je er vrijwel zeker van zijn dat jouw date het helemaal met je ziet zitten.

Signaal 2: Je grappen slaan overduidelijk aan

Ligt je date schaterend aan je voeten omdat je aan de lopende band goede grappen maakt? Je moet een verdomd goed acteur zijn om een oprechte lach te kunnen faken. Letten op een twinkeling in de ogen is dan ook de manier om te peilen of je in de smaak valt bij jouw date.

Signaal 3: Jouw date legt zich volledig bloot

Zodra jouw date zijn of haar hart aan je openstelt kun je hieruit opmaken dat deze persoon jou vertrouwt. Kennelijk heeft zij of hij dan de behoefte om jou deelgenoot te maken van zijn of haar leven.

Signaal 4: Je wordt om de haverklap aangeraakt

De een is handtastelijker dan de ander. Een warme hand op de jouwe of een lieve aai over je wang spreekt voor zich. Dat kun je wel beschouwen als een lief signaal waaruit spreekt dat iemand je mag.

Signaal 5: Je wordt al gebeld nog voordat jij zelf kunt bellen

Welk signaal wijst er nu op dat je met een gerust hart kunt gaan slapen? Als jouw date al aan de lijn hangt nog voordat je er zelf aan dacht te bellen! Dit is toch wel een teken, een moment waarop je met zekerheid kunt stellen dat je een hart gestolen hebt!

Laat de checklist niet alles bepalend zijn

De checklist en onze tips doornemen prima, daar doen we het voor. Om jou een steuntje te geven. Maar laat ook wat aan het toeval en aan de spontaniteit over. Stel jezelf niet al te keurend op, want dan ga je vaak zoveel eisen stellen. En bovendien ben je misschien aan het daten om een heel andere reden. Daardoor zie je soms niet wat voor aangename persoon er tegenover je zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in