Via online speeddaten hebben jullie elkaar ontmoet en nu is de derde date er alweer! Wat een leuk tijdverdrijf en een beetje ‘fun’ leek bracht toch een klik. Het ‘speedtalken’ een snel bedoeld kort gesprekje – was langer dan gewenst. Daarom hebben jullie snel wat gegevens uitgewisseld en later eens een afspraak gemaakt. Een echte date!

Is het mijn type wel…

Jullie hebben toen wat gepraat in een klein café. Toch wat afstandelijk, want je weet nooit zeker wie of wat je op internet ontmoet. Enne – over en weer vonden jullie elkaar niet echt het type waar je gebruikelijk voor gaat, terwijl het toch weer knoertgezellig was. Nu hebben jullie dan opnieuw afgesproken en je vraagt jezelf af of de derde-date-regel nu van toepassing is. Online daten telt dat mee als echte date of juist niet? Is er überhaupt wel een echte derde dateregel of is dat weer onzin – spontaan ontstaan op internet. Hoe moet het nu, vraag je jezelf af. Je kunt natuurlijk altijd nog wat tips doornemen en raad vragen aan je single-vrienden of vriendinnen. Of de verschillende blogs van ervaringsdeskundigen lezen.

Een twee drie – er is toch chemie!

Inmiddels ben je wel vrienden geworden – goede maatjes – meer niet. Toch klopt je hart een beetje (veel!) sneller als je aan de komende derde date denkt. En dat terwijl je zo’n doorgewinterde single bent! Stel je voor dat je in zo’n heerlijke liefdesfase beland – dat je niets anders wilt dan volkomen in elkaar opgaan… Misschien raakt de liefdespijl van die Cupido je wel tijdens je derde date!

Tja, RIP Amy…

En hoe moet het nu verder (?), vraag je jezelf af. Gewoon ergens afspreken om een flinke wandeling maken? Een bezoek aan een museum reserveren? Even ergens stoppen of pauzeren om iets te drinken. Dit in de buurt van jouw huis doen? Dan bevinden jullie jezelf niet meer in een ‘neutrale’ zone, zodra je hem of haar binnenvraagt…

De derde date

Je weet allang dat nee – nee is!

Ja, je weet het wel; nee is nee, ondanks de derde date regel! Als meisjes en ook als jongens ‘nee’ zeggen! Soms is het fijner wat te wachten. Als het ja(!) is en het samenzijn ineens een spontane explosie van stormachtige omhelzing tot wilde warme hartstocht wordt… Tja, dan wil je het misschien wel uitzingen van happiness! Of juist niet.. Je weet het allemaal niet. Het ís ‘koffiedik kijken’

Spannend hoor. Stel je voor dat je date jou voor je huisdeur een kus op beide wangen geeft en zegt dat zij of hij ervan door moet? Duidelijker kan niet blijken dat er geen vierde date komt (en toch is dat ook weer niet zeker!).

Als je nu van die tintelingen voelt en de donshaartjes op je armen rechtop staan te trillen. En als je helemaal warm wordt alleen al bij de gedachte aan die date. Dan weet je dat het een échte derde date wordt. En anders? Ach, dan ben je een ervaring rijker en houd je er wellicht een goede vriend aan over.

Ga er gewoon voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in