Streetdaten heeft tijdens de coronacrisis enorm aan populariteit gewonnen, want – het is de enige manier waarop singles elkaar nog kunnen ontmoeten! En ja, op dit ogenblik mag je jezelf wel in gezelschap van één persoon buiten bevinden, maar niet ’s avonds afspreken! Dat gaat allemaal echter weer voorbij, toch? Gewoon even navolgen en daarna kun je weer fijn doorgaan met je gebruikelijke afspraakjes.

Is de eerste indruk echt de blijvende indruk?

Sommigen interesseert het uiterlijk helemaal niets – zij vinden dat zij geaccepteerd dienen te worden zoals zij zijn! En soms zijn singles zo mooi en aantrekkelijk dat het er echt niets toe doet! Al trekken zij een jutezak aan, is dan het gezegde. De meesten moeten er echter wel iets aan doen om de interesse van de andere – of dezelfde – sekse te wekken. De eerste indruk is dan inderdaad de meest belangrijke indruk. Thin-slicen – heet die beoordeling – het binnen een fractie van een seconde (door het brein) bepalen of iemand aantrekkelijk is. Dit werkt in twee richtingen natuurlijk! Niet alleen jij wordt ‘ge-thin-sliced‘, jij sliced ook meteen even thin. Grappig dat binnen dat tijdsbestek het onderbewuste al bepaalt of de date nog een keer herhaald wordt. Vaak wijzigt dat ook niet….

Sta voorafgaand aan de date echter niet te lang te twijfelen voor de spiegel! Hierdoor daalt het zelfvertrouwen aanzienlijk. Terwijl zelfvertrouwen juist het meest nodig is om die nodige levenslust uit te stralen tijdens daten – en vooral tijdens streetdaten!

Je kunt ook eens rondsnuffelen op websites en in magazines

De vaak genoemde little black dress is natuurlijk altijd leuk en ‘sjiek’, maar het valt te betwisten dat de kleur zwart iedereen goed staat. Bij sommigen verouderd of vergrauwd het uiterlijk juist door zwart. En – bij streetdaten moet je toch ook – vooral in de winter – een warme (leuke) jas aantrekken. In alle gevallen geldt dat mooie – goed gekozen accessoires je outfit compleet maken. Nu het even niet mogelijk is naar de kapper te gaan is een leuke haarband bijvoorbeeld een uitstekend alternatief om je wilde lokken in bedwang te houden! Nu zeggen ze ook weer dat je die in de loop der tijden toch wel verliest………(?!)  Je kunt jezelf afvragen of dat wel echt waar is en ook of je dat wel wilt? Voor een eerste keer streetdaten is het echter belangrijk om jezelf zo leuk mogelijk te presenteren. Dus..? Doe er iets aan! Je kunt altijd een stylist raadplegen!

Hebben singles nu wel of geen coaching nodig?

Vind je dat coaching nu een beetje over de top gaan? Je kunt ook eens kijken op  populaire modewebsites naar wat je leuk vindt en wat bij jou zou passen. Of naar een recent modeprogramma of een talkshow. De dames en heren presentatoren zien er altijd wel stylish uit. Blijf in elk geval altijd dicht bij jezelf. Even wat inzicht voor de meisjes in de mode van het komende seizoen:


Voor de jongens wat inzicht in meisjes dankzij de blogs van Klazien:

Digitaal daten is de eerste stap naar streetdaten

Voor het eerst streetdaten - wat doe je aan?

Om te kunnen streetdaten is het natuurlijk wel noodzakelijk om een eerste contact te hebben. Nu je elkaar niet zonder meer buiten kunnen ontmoeten is digitaal daten een oplossing. Het echt heel zinvol om een profiel aan te maken op een datingsite die bij jou past. Vergelijk datingsites eens! Een heel makkelijke is en blijft natuurlijk Tinder – waar je simpel alles wat je niet aantrekkelijk vindt even lekker snel achtereenvolgend weg kunt swipen. Doe dat nu weer niet té snel, ondanks dat dit ook weer een leuke bezigheid is (!) – want je date kan er zomaar tussen zitten! Misschien is dat de liefde van je leven wel. Misschien ben je dan ineens geen single meer!

Ow….?!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in