Tinder is niet meer weg te denken uit het moderne datingtijdperk.Tinder is er niet alleen voor een wilde avond, maar ook steeds vaker ook voor veel meer dan gewoon een leuke date. Maar wat is Tinder nou eigenlijk?

Wat is Tinder?

Tinder werd in 2012 geïntroduceerd op een universiteitscampus en is ’s werelds populairste gratis app om nieuwe mensen te ontmoeten. Tinder is inmiddels al meer dan 340 miljoen keer gedownload en is beschikbaar in 190 landen en meer dan 40 talen. In 2019 had Tinder wereldwijd zelfs zo’n 50 miljoen gebruikers. Wil je nog meer uit de app halen dan de standaard functies? Dan is er de optie om te kiezen voor de betaalde abonnementen Tinder Plus of Tinder Gold.

De mogelijkheden even opsommend: er is één maand Tinder Plus Koop je een abonnement van zes maanden, dan betaal je per maand 5,83 euro en voor een jaar zit je op 4,58 euro per maand. Voor Tinder Gold betaal je nu 16,49 euro voor een maandabonnement, 9,66 euro per maand als je een abonnement van zes maanden neemt en 7,58 euro per maand als je voor een jaarabonnement gaat. Deze prijzen kunnen wijzigen natuurlijk!

Maar hoe werkt Tinder? We geven je graag de beste Tinder tips en kijken ook uit naar jouw ervaringen met Tinder. Laat je die achter in de comments op deze blog?

1. Tinder: Hoe meld je je aan?

Eerst moet je de gratis Tinder app downloaden op je telefoon. Tinder staat in de appstore van je Android en Apple mobieltje. In de Google Playstore en Apple App store. Je kunt jezelf alleen aanmelden via het koppelen van je Facebook profiel, dat je dan wel moet hebben. Bepaal in welke leeftijdscategorie je je toekomstige partner voorbij wilt zien komen en op welke afstand vanaf je huidige locatie (op basis van de GPS van je telefoon). Tinder zal op basis daarvan met suggesties komen.

2. Welke foto zet je op Tinderprofiel?

Waar ben je naar op zoek? Wil je alleen een spannende avond, een leuk gesprek, een leuke date – met eventueel kans op meer, of zoek je een levenspartner? Dit bepaalt je eerste foto. Maak je een selfie met je bikini aan en zet je die als eerste foto op je profiel, dan is het vrij duidelijk waar je naar op zoek bent. Heb je alleen maar selfies waar je leuk op staat? Dat zegt eigenlijk dat je er in real life vaak anders uit ziet, dat je weinig vrienden hebt of weinig buiten komt. Kies dus foto’s van anderen waar je leuk opstaat. Zet bij je foto’s ook een foto waar je helemaal op staat, dan heb je de verwachtingen gemanaged bij een eventuele date!

3. Welke tekst zet je in je Tinderbio?

Als je meer wilt dan alleen een one night stand, schrijf dan een stukje tekst over wie je bent en wat je zoekt of juist niet zoekt! Om het juiste publiek te trekken kun je bijvoorbeeld duidelijke afknappers melden op je profiel. Je zou denken dat je op deze manier de juiste mensen weg houdt? Nee, niet allemaal, mensen zijn jagers en sommigen houden wel van een uitdaging! Je Bio geeft in ieder geval richting en jij bepaalt welke.

4. Wanneer swipe je iemand naar links?

Zodra je lekker zit te swipen merk je dat sommige mensen zich op een vreemde manier presenteren. Dit is dan ook het entertainment gedeelte van Tinder. Mannen met grote vissen in hun handen of met een balkje voor hun kleine vriend. Vrouwen met een paard of met puppies, mannen met een kind op de eerste foto en ga zo maar door. Deze niet-matchende mannen, of vrouwen, swipe je dus naar links (no match). Bij geen match kan de persoon geen contact met je opnemen, ideaal!

5. Wanneer swipe je iemand naar rechts?

Als je iemand leuk vindt, klik je de foto open, bekijk je de andere foto’s en eventuele tekst. Lijkt het je wat? Doe dan niet te voorzichtig en swipe lekker naar rechts! Bij een wederzijdse match kan je met elkaar gaan appen via de Tinder app. Dat kan dus alleen als jullie allebei naar rechts swypen. Maar er zijn ook superrrrrlikes:

6. Wat is een Super Like?

Een keer per dag mag je iemand een superlike geven. In tegenstelling tot een gewone like krijgt de ander bij een Super Like wel te zien dat je hem of haar heel leuk vindt. Die single kan dan meteen op jouw profiel komen kijken of de klik wederzijds is! Je kunt ook een betaalde service nemen, dan heb je weer nog wat meer mogelijkheden.

7. Wat doe je als je een match heb?

Niks of neem initiatief, het kan allebei. Ga ervanuit dat 50% van mede-Tinders überhaupt geen gesprek met je begint. Dus doe jij dat wel? Waarom ook niet. Of swipe lekker verder. Dat is het leuke van Tinder, jij bepaalt. Wees wel een beetje terughoudend met het geven van je telefoonnummer of andere contactgegevens. Dat doe je pas als je het toch wel heel leuk vindt en al meer vertrouwd bent met wie je voor je hebt. Gaat er al meer tijd overheen en heb je al langere tijd leuk contact, dan kun je de volgende stap zetten. Rustig aan lijkt het beste advies.

8. Wat doe je als je hem of haar niet meer interessant vindt?

Match opheffen. Dit is een hele fijne functie van Tinder. Wees dan ook niet bang om deze te gebruiken. Heerlijk toch, om gewoon een match op te kunnen heffen! Niet eens slecht voor de tegenpartij, zij hebben duidelijkheid en hoeven geen zinloze energie in jou te steken. Geloof het of niet, maar andersom gebeurt het ook. Je kunt ook eerst nog even aangeven, dat je verder geen interesse hebt en liever geen contact meer onderhoudt. Op zich wel zo netjes natuurlijk. Maar was er nog geen echt contact, dan is match opheffen prima. Jullie zijn dan disconnected.

9. Wat is Tinder Plus en Tinder Gold

Er zijn te betalen abonnementen op Tinder, waarmee je een aantal handige functies tot je beschikking krijgt. Bovendien is het prettig te weten dat er geen advertenties meer vertoond worden in de app bij een betaald abonnement.

Eerst eens kijkend naar Tinder Plus blijkt dat je geen limiet meer hebt en dus onbeperkt naar rechts kunt swipen. En dan krijg je ook nog elke maand de Tinder Boost. Hiermee kun je jouw profiel 30 minuten bovenaan plaatsen. Je mag ook nog elke dag vijf Super Likes uitdelen! Verkeerde Swipe-keuzes kun je ongedaan maken met Tinder Rewind. Als je dan ook nog je locatie aanpast kun je met de Paspoortfunctie buiten je woonomgeving op zoek naar andere matches.

Alle voorgaande functies en mogelijkheden krijg je ook met Tinder Gold tot je beschikking, maar dan is er nog meer! Met de Likes You functie kun je zien welke andere abonnees jou liken! Dan weet je wel zeker dat je een match hebt als je hen naar rechts veegt! Bovendien krijg je elke dag de Top Picks aangeboden in een overzicht. Dit zijn profielen die Tinder speciaal voor jou selecteert als optimaal passend bij jouw profiel. Jij kunt zelf bepalen welke informatie je toont op je profiel en welke profielen jóu te zien krijgen. Denk hierbij aan mede-Tinders die binnen een bepaalde straal van je woonomgeving wonen of degenen die jou al geliket hebben.

Als overtreffende trap kun je momenteel een Tinder Plus of -Gold abonnement ook upgraden naar Tinder Platinum – het top abonnement van Tinder! Je hebt dan twee exclusieve functies om je kansen op een match te vergroten, namelijk likes met voorrang en berichten sturen vóór een match.

10. Wanneer ga je op Tinder date?

Wanneer het goed voelt! Sommige mensen zijn er voorstander van om interessante mensen snel te ontmoeten in plaats van weken lang berichtjes te sturen. Je kan namelijk pas beoordelen of er echt een match is als je iemand diep in de ogen kijkt!

Veiliger is het om er tijd overheen te laten gaan. Dan leer je iemand toch wat beter kennen. Afspreken kun je het beste in een publieke gelegenheid. Wat er daarna komt is helemaal aan jullie. We wensen je heel veel plezier met het tinderdaten en laat weten wat je ervaringen zijn – hieronder in de comments.

Ludiek: Wil je meer matches? Kies dan voor sport!

Lukt het maar niet met het krijgen van matches? Misschien beoefen je wel niet de juiste sport! In een nieuw onderzoek is gekeken naar zes verschillende sporten. Een vrouwelijk en mannelijk model zijn met elke sport op de foto gegaan, inclusief de kleding en sportieve accessoires. Wat bleek, er waren duidelijke favorieten! Benieuwd welke sport zorgt voor meer matches? Lees dan snel verder!

Dit zijn slechts enkele tips voor het gebruik van Tinder. Natuurlijk kun je ook gewoon doen wat je zelf wilt en waar je je goed bij voelt. Daten moet leuk zijn, geen verplichting! Als je denkt dat je wat tips nodig hebt kijk dan eens bij onze datingpagina’s. Wil je geen Tinder maar zoek je een alternatief? Snuffel dan eens op onze blog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in