Van suiker tot muziek kun je zeker zeggen over De Melkweg! Ooit een suikerraffinaderij, later melkfabriek en nu een wereldwijd bekend cultureel centrum; De Melkweg… Midden in het centrum van Amsterdam. Een oude ‘fabriek’ in de grachtengordel – omgetoverd tot cultureel centrum waar bekende en onbekende popsterren hun podium vinden. Of gevonden hebben – nog voor dat iemand ooit van hen gehoord had. Of hun galerie, of hun voorstelling of meeting. Alles kun je zien en beleven in De Melkweg….

Hoe komt een fabriek van suiker tot muziek…

Een cultureel zomerproject voor jongeren was de start voor de nieuwe invulling van het leegstaande pand van de voormalige melkfabriek aan de lijnbaansgracht. In de jaren 70 en 80 (van-de-vorige-eeuw (-;)) werd het pand een bruisend centrum in de ‘happiness and love’ mood van de hippies. Daarna simpelweg meegegroeid met alle daaropvolgende stromingen van muziek en beleving. Van underground tot hiphop of ska, alles kon je zien in die ‘fabriek van suiker tot muziek’!

Wat voor events zijn er zoal in De Melkweg…

Er is altijd iets te doen in de Melkweg! Van suiker tot muziek, want er is een propvolle agenda aan concerten, films, theatervoorstellingen, clubnachten, exposities en multidisciplinaire evenementen, noem het maar op. Maar je kunt er ook heerlijk eten of simpelweg even een kopje koffie drinken – met een gebakje, voor je naar een expositie of ander event gaat kijken. Een bezoek aan De Melkweg in het hartje van Amsterdam, een paar voetstappen verwijderd van het Leidseplein is een fijn dagje uit. Is een belevenis!

Voor Singles die zowel van suiker als muziek houden

Dat is gewoon even een woordspeling, want natuurlijk houden singles van nog zoveel dingen meer! En je kunt divers zijn, toch? Je hoeft jezelf toch zeker niet te beperken tot één liefhebberij! Als je nu best zin hebt om eens naar De Melkweg te gaan, om van wat dan ook te genieten. En als je dan weer zo’n single bent die niet graag alleen gaat of ook niet weet met wie je zou moeten gaan… Meld je dan aan bij een van de vele singlesclubs in Nederland en stel het voor. Er zijn namelijk zoveel singles die gezellig met je mee willen gaan!

Van suiker tot muziek – heerlijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in