Al zal Oudjaarsnacht misschien niet, of misschien wel met sprankelend vuurwerk gevierd worden – kun je toch plezier beleven tijdens Oud en Nieuw! Ook altijd zo genoten van ‘de pirates of the caribbean‘? Wist jij dat er in Nederland een vloot van zulke mooie authentieke zeilschepen vaart? En dat jij samen met je single-vrienden zelf op zo’n prachtig schip kunt zeilen? Onder toeziend oog van de kapitein natuurlijk!

Hijs de zeilen samen in de buitenlucht op 1,5 meter!

Wat een heerlijk gevoel moet het zijn om de-boel-de-boel te laten en de zeilen te hijsen op zo’n prachtige schipschuit. Op een klipper, een tweemaster. En dat kan nu – ook tijdens deze pandemie. Al zal er dit jaar geen vuurwerk afgestoken worden op de Waddeneilanden – je bent lekker bezig! En vaart dan met een licht en leeg hoofd het nieuwe jaar in. Misschien valt er wel een sprankelende ster aan de hemel, dan kun je nog wens doen ook! Heerlijk eigenlijk – doen eigenlijk!

Cultureel erfgoed moet je koesteren

Door de coronacrisis is de Bruine Vloot uit Harlingen – zijn de schippers – net als veel andere ondernemers en bedrijven ernstig gedupeerd. Stil liggen, 1.5 meter afstand, dus minder bezetting, annuleringen. Het is een veel gehoord verhaal dit jaar. Om nu dit verlies voor de schippers te compenseren heeft Het Brouwdok een speciaal sprankelend zeevaartbiertje gebrouwen (6,5%!) – een red-de-vloot biertje!

De sterren sprankelen toch ook?!

Een bruisende golfslag, een bruisend biertje, sterren stralend aan de hemel…. O, wacht eens(!), sprankelende ogen van die ene single – die joú aan kijken! Dat is al genoeg vuurwerk op zich! Je hart veranderd meteen in een donderslag, een duizendklapper! Wat wil je nog meer?! Als je zo rond middernacht aan dek zit met wat leuke mensen, dan kan je avond toch niet-meer-stuk? En misschien mag je rond die tijd wel weer proosten tijdens Oudjaarsnacht! Weten we nu nog niet. Met een reddevloot-biertje zou dat wel lekker zijn!

Want zeg nu zelf – dit willen we toch niet missen!:

Sprankelend het Nieuwjaar in

Enne – o ja! Zo’n doosje Reddevloot bier of elk ander speciaal gebrouwen bier, is toch ook een heel leuk cadeau van Sinterklaas? (Aan kinderen boven de 18 jaar natuurlijk (-;)) Of voor Kerst?

Dat is pas écht genieten…!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in