Het blijkt dat heel veel singles op van die stille momentjes even naar de sterrenbeelden – naar hun horoscoop kijken. Om simpel wat opbeuring te vinden in een misschien mooie verwachting. (Wat helaas ook niet altijd het resultaat is van een horoscoop!) Vaak vergelijken zij hun eigen sterrenbeeld met dat van anderen, gewoon om te zien of zij matchen met een bepaalde persoon…. Toch zoekend naar een beetje romantische liefde is onze conclusie, want het zal dan heus niet over collega’s of buren gaan. Hoewel dit ook af en toe wel eens het geval is(?!)

Zijn de sterrenbeelden een verzinsel?

Kijk in het helder donker eens naar de sprankelende hemel en je weet het antwoord… Nee dus; sterrenbeelden zijn geen verzinsel! Al in de Babylonische tijd werden kalenders gemaakt en voorspellingen gedaan op basis van de beweging van de sterrenbeelden. In vrijwel alle oude culturen bestaat er een vorm van astrologie. Even de tekens noemend; Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman, Vissen. Er is trouwens ook iets met het teken ‘slangendrager’. In sommige culturen hoorde dit wel bij de dierenriem te staan en in andere (zoals ook de onze) weer niet. De weegschaal is dan wel weer geen dier, maar mocht blijven omdat men eerst dacht dat dit een pootje van de schorpioen was.

Er is trouwens een groot verschil tussen astrologie en astronomie. Even citeren uit woordenboeken:
• Astrologie: leer van de invloed die de stand van de planeten op het leven van de mensen heeft
• Astronomie: wetenschap die de sterren bestudeert

Astrologie is dus voorspellingen maken (sterrenwichelarij). Astronomie is (onder veel meer) sterrenkaarten maken. Zeevaarders in de oude tijd maakten bijvoorbeeld kaarten op basis de stand van de sterren, om zo een goede vaarroute vast te leggen.
Dus de sterrenbeelden zijn door de tijden heen wel een veilig en vertrouwd baken gebleken. Wist jij trouwens dat de aardbol altijd al heel langzaam, als een soort tol om de aardas wiebelt? Misschien zijn dat die wentelingen wel die je af en toe voelt!

Sterrenbeelden wat zijn dat

Single-horoscopen is waar we over willen weten!

Ja! Horoscopen en vooral voorspellingen over liefde! Of dat ooit weer op je single-pad komt… Dan maar sterrenwichelarij, want wie wil liefde nu wetenschappelijk aangetoond zien? Niemand toch? Verliefd worden is iets wat in een ‘pats’ moet gebeuren! In een ‘split second‘! Al is het zelfs op iemand die je al heel lang kent. Het is een kracht die misschien best wel voorvoeld kan worden tussen hemel en aarde, maar dat voorvoelen biedt echt geen zekerheid. Enne – dat is toch juist het leuke? Dat verrassingselement?! Voordat dat warm kloppende hart je overvalt kun je eens kijken bij welke sterrenbeelden jij goed past.

En zoek vast eens wat nieuwe contacten, al is het online!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in