Home Dating Stappen met je hond – vergroot dat je datingkansen?

Stappen met je hond – vergroot dat je datingkansen?

602
0

Als single denk je wel eens na over je datingkansen tijdens het stappen met je hond. In wat voor relatie dat tot wandelen, hiken of tippelen met je hond staat? Nou, hondenbaasjes weten wel dat je continu aangesproken wordt over het beest(je) als je een leuke hond hebt. Sterker nog je hond hoeft niet eens leuk te zijn! Elk harig mormeltje krijgt wel aandacht, en niet eens negatief… Het is aan jou om zo’n belangstellend gesprekje dan wending te geven. En misschien kom je er dan achter dat de hond wel leuk gevonden wordt, maar dat men best ook wel geïnteresseerd is in jóu! Dat het baasje van die andere hond jou eigenlijk nog veel leuker vindt.

Nieuwe vrienden ontmoeten tijdens het stappen met je hond

Hondenbaasjes lopen als zij stappen met de hond vaak over dezelfde paden – in de ochtend of middag of avond, en komen elkaar dus regelmatig tegen. Ook spreken zij elkaar makkelijker aan. Zo van; ‘Hee, wat is dat een lieverd zeg!’ en dan lijkt het net alsof men het over je hond heeft, maar vaak vinden ze jou dan eigenlijk ook lief of stoer.
Tja, hondenbaasjes worden na verloop van tijd kennissen van elkaar en babbelen een heleboel af tijdens die uitlaatsessies of -intermezzo’s. Wisselen vaak heel veel vertrouwelijkheden uit, tijdens het spelen met die K9. Dat witte geblikker van die tanden wil trouwens helemaal niet zeggen dat een hond gaat bijten hoor. Vaak lachen ze je blij en vol liefde en vertrouwen toe.

Je datingkansen vergroten door te stappen met je hond?

Honden kennen geen terughoudendheid tijdens het wandelen!

Fijn stappen met je hond brengt ook datingkansen

Weet je; een hond is niet begrensd door allerlei terughoudendheid en beleefdheden en goede manieren. Als een hond iemand leuk vindt dan huppelt hij daar meteen vrolijk kwispelend (en vaak kwijlend) op af. Springt dan enthousiast met zijn modderige poten tegen hem of haar op, om even een dikke natte lik over de neus geven. Dat mikpunt van zijn plotselinge aandacht en liefde hoeft niet eens een bekende te zijn en hoeft zelf absoluut geen hond te hebben. Ook vindt een hond een andere hond wel eens heel leuk en neemt dan een spurt zodra hij deze in ‘het kielzog’ krijgt. Het is dus tijdens het stappen met de hond altijd de vraag wie er aan de andere kant van het hondenlijntje hangt, trekt – of sleept!
Dergelijke gênante situaties heeft menig hondenbezitter wel meegemaakt.

De juiste hond is heel belangrijk

Als je door deze ontboezemingen terecht enthousiast geworden bent is het ten eerste heel belangrijk om nog weer te benadrukken dat je een dier ‘voor het leven‘ neemt en dat je goed voor een dier moet zorgen – tot de ouderdom zijn tol eist! Juist daarom is het ook belangrijk dat je de juiste keuze maakt want niet elke hond past bij jou! En misschien word jij wel de allerbeste maatjes met een scharminkeltje uit het asiel! Hierbij even meteen excuses aan alle rashonden die ook in het asiel zitten te wachten op een warm verwelkomend tweede thuis. Er zijn nu eenmaal altijd mensen die een hond (en ook andere dieren) als accessoire zien. De dieren worden dan weer weggedaan zodra zij niet meer trendy zijn, of niet echt aan de verwachtingen voldoen. In de goede gevallen worden zij dan bij een asiel ingeleverd. Ieder kent echter wel schrijnender daden….

Maar goed, dat zou jij niet doen, toch?! Jouw hond zou toch jouw maatje worden?!

Er altijd uitzonderingen op stappen met je hond!

Met sommige katten kun je namelijk ook wandelen en hiken. Er zijn katten die ervoor geboren lijken om met jou op stap – op avontuur te gaan. Sommige zelfs zonder riempje of bandje! Die blijven simpel bij jou in de buurt of jij bij hen, als zij de omgeving een beetje verkennen, ofwel exploren…. Catting, als het ware!

De mooie poes Sigrid is weer een internationale beroemdheid geworden op TikTok en Twitter, dankzij de fietstochtjes die met haar ondernomen worden!
Wow, die krijgt wel aandacht onderweg hoor!

Wat heeft dit alles nu met dating en datingkansen te maken, vraag je jezelf misschien af. Nou, als je met de hond loopt en die andere ‘leuke bevriende’ hond tegenkomt, dan kun je toch simpel aan zijn baasje voorstellen om samen eens naar het strand te gaan, of zoiets….

Geen gechat of gebel of geswipe! Simpel in de auto stappen, viervoeters op de achterbank en gaan! En voor je het weet loop je hand in hand – over het strand…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in