De controle loslaten. Het is voor velen helemaal niet prettig. Vraag je dan eens af wat dan daadwerkelijk niet prettig is. Want misschien ben je altijd zo op controle gefocust, dat je nog nooit echt goed hebt ervaren hoe het voelt om los te laten.

Of vind je het lastig? Ook daarin ben je niet alleen. Een troost; dit artikel biedt je hulp.

Controle of niet?

Stel jezelf dé grote vraag: houd jij de controle of niet? Wil je alles naar je hand kunnen zetten? Frustreert het je als dat niet lukt? Wat frustreert je dan? Dat het je niet lukt, of dat er van alles mis gaat als jij de controle verliest?
Noem je jezelf een control freak, dan daag ik je uit om juist die controle eens los te laten. 

Los laten zo doe je dat

Laat het los! Kijk het eens aan, zie hoe iets zich ontwikkelt. Je zult zien, dat ook met minder druk, dingen voor elkaar komen, zoals je het graag ziet. Of misschien niet voor de volle 100%, maar wel acceptabel zijn. Waarbij het je dan veel frustratie en nog veel meer energie heeft gescheeld. Energie die je in andere dingen kunt steken.

Controle in de liefde, valkuil voor singles?

Ook in de liefde kan het heel ontspannend, en ja soms juist spannend, zijn om de controle te verliezen. Dat is zeker niet hetzelfde als geen initiatief meer nemen. Initiatief nemen is goed, het zet de deur open naar nieuwe ervaringen. Nieuwe belevenissen. Misschien ook wel nieuwe mensen in je leven. Kun je je daaraan overgeven? Kun jij de manier waarop dingen gaan loslaten en zonder die controledrang genieten van wat zich ontwikkelt?

Zou je dan niet meer openstaan voor de ervaringen en de gevoelens die je daarbij hebt? Ben je dan meer in contact met wat zich voordoet als je niet alles volledig naar jouw hand wilt zetten? Ik daag je uit het eens te proberen en vooral te ervaren.

Aandacht voor de liefde

Stap gewoon zo eens in de liefde. Sta er voor open. Met aandacht voor de ervaring, aandacht voor je gezelschap, aandachtig in het nu. Zonder drang naar controle?

Volgens mij zit het vinden van geluk vooral in de kunst van het ‘loslaten’. Deze kunst kun je leren als je bereid bent – de controle op dagelijkse basis los te laten. Laat meer in je leven toe of laat juist iets weg. Door niét alles te willen controleren, ontstaat er ruimte om het leven zich te laten ontvouwen – zoals het voor jou bedoeld is. 

Het is leuk om daarmee bezig te zijn, ik gooi zelf dagelijks 3 briefjes in mijn wegwerpblik. Op mijn website kun je er meer over lezen en gratis de pagina’s ‘3 dingen die je wilt loslaten’ downloaden. Zo kun je van loslaten een feestje maken.

Ervaar de vrijheid als je de controle loslaat

Ervaar wat het is om de controle los te laten. Duik het avontuur in, schrijf op wat je kwijt wilt en kom in actie.

Vind je het leuk om hier verder over van gedachten te wisselen? Geef je jouw gedachten een klankbord? Neem dan contact op via mijn coaching website, ik help je graag op weg om met meer vrijheid in je leven te staan.

Wil je jouw ervaringen delen, laat dan hieronder een reactie achter voor de singleMag community.

Ik wens je veel plezier met loslaten en wie weet, tot ziens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in