Singels smachten naar Pasen want zij willen naar buiten

Voel jij jezelf nu ‘het haasje‘ omdat je even niet naar buiten kunt ’s avonds? Of voel je jezelf nu zo’n koekoeksei alsof je terecht gekomen bent in het verkeerde nest. Alsof je in een andere wereld terecht gekomen bent?

Geduld is dan aan te raden. Net als jij kan niemand vrijelijk buiten op pad. Niemand kan naar festivals of naar feestjes. Iedereen moet – net als jij, de tijd maar zien in te vullen. Single of niet!

En kijk eens; er is weer perspectief. De verwachting is dat in het najaar de wereld weer redelijk ‘normaal’ zal zijn.
Dat zal dan wel een ander – nieuw normaal zijn dan je gewend bent.

Hoe zal je Single-leven zijn als je weer naar buiten kan?

Meteen even rechtzettend: natuurlijk kun je tijdens de lockdownperiode wel naar buiten. Je kunt wandelen. Je daagse boodschapje doen – sporten. Echter altijd alleen of samen met één persoon en niet alle 24 uren van de dag. En – ieder weet dat Singles graag opspringen bij impuls (of mooie gedachte) om eropuit te trekken! Of als zij even behoefte hebben aan gezelschap – simpelweg even naar buiten willen om naar vrienden te gaan! En niet naar slechts één vriend – maar naar het clubje. Al die bekenden die een vaste ontmoetingsplaats hebben. Een kroeg – een terrasje in een park of aan het water. In het laatste geval, de terrasjes die gesloten zijn, kun je jezelf afvragen of dat nu zo kwalijk was in de winter? De kroeg – het café of restaurant is wel een groot gemis!

Pasen leidt vaak een nieuw begin in

In het voorjaar open je jezelf naar de zon. Gaan de ramen en deuren wijd open om het licht binnen te laten. Wordt er vaak nog steeds ‘ouderwets’ schoongemaakt en gepoetst. We willen het huis blinkend schoon laten pronken met Pasen. Als je een tuin hebt – wil je frisse voorjaarsbloemen zien bloeien. Met Pasen wil je naar buiten om te ontbijten of lunchen. Grappig dat er gewenning optreedt binnen een jaar tijd. Wat een jaar geleden dramatisch was, wordt nu als heel normaal ervaren.

Met Pasen naar buiten – wat is er te doen?

Het is in deze tijd elke dag een verrassing of regels versoepeld of juist weer aangetrokken worden. Het is moeilijk in te schatten of evenementen door mogen of kunnen gaan. Toch kun je jezelf eens oriënteren op wat er zoal te doen is – of kan zijn – met Pasen. Opvallend is dat er geen speciale evenementen voor Singles genoemd worden. Als dan de term singlisme in je opkomt kun je eigenlijk ook meteen de vraag stellen waarom singles een aparte status zouden moeten hebben….. ? Iets om over te denken op een stil moment tijdens Pasen! (-;)

Singles smachten naar Pasen en willen naar buiten

Wat je ook kunt of gaat doen – maak er een fijn weekend van!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in