Lekker zeilen deze zomer?! Wel of niet op vakantie naar het buitenland kunnen betekent niet dat je geen vakantie kunt vieren. In eigen waterlandje kun je ook heel veel plezier beleven! Voor singles worden heel leuke reizen georganiseerd! Ja, zoals lekker zeilen – lekker genieten, mét of zonder kinderen. Hoe leuk en anders is dat!

Aan boord springen met andere Singles? Ja, leuk!

Kijken naar wat er zoals te doen is op SingleZeilgebied is niet het zoeken naar een reis met een eenzame optimist:

Single Summer Sailing - fijn aan boord op een zeilschip

Nee, het is zoeken naar een vakantie met een echt zeewaardig schip – een klipper of een schoener of een tjalk! Je wilt toch ook andere singles ontmoeten en hebt daarvoor toch zeker ruimte nodig?! Een meezeilreis is voor singles wel het allerleukst. Een fijne – echte actieve vakantie of midweek – ja, echt lekker zeilen! En natuurlijk in een gerieflijke kombuis een hapje eten of wat rondhangen aan dek terwijl het schip droogvalt…..

En dan genietend van de stille uitgestrektheid van de Waddenzee verdwijnen alle muizenissen uit je hoofd. Meelachen om de grapjes van mede single-zeilers klinkt gedempt in de weidsheid van de natuur. Hoe heerlijk is het tijdens zo’n ‘Avontuur’ die leegte eens te voelen en te voelen hoe nietig je bent. Al die zorgen vervagen en vervliegen – verzanden in het niets.  

Lekker nippend aan een drankje en babbelend op het dek is het makkelijk en ontspannen nieuwe vrienden maken. Enige dagen lang samen zeilen hijsen, afvallen of oploeven en overstag gaan! Samen eten, samen gaan slapen – dit alles geeft snel saamhorigheid. En vriendschap…

Sommigen hebben echter geen behoefte aan dat oneindige niets. Die willen levendigheid en geschetter en geschater. Kinderen die rondrennen – lachen en spelletjes doen, terwijl zij zelf lekker genieten van zon en zee – of wind. Single ouders kunnen dan heerlijk op reis met een zeilschip!

Ja! Lekker zeilen met de kids!

Een week lang vol gezelligheid en gezamenlijke activiteiten. Natuurlijk is de keus aan jou (en de kinderen) of je aan alles mee wilt doen. Lekker zeilen en genieten en de waddenzee ontdekken is waar het om gaat. Het plezier van de kinderen gaat voorop (-;) – ouders komen daardoor ook fijn aan elkaar toe! Hoewel geen datingreis is dit een heel leuke en relaxte manier om kennis met elkaar te maken.

Lekker zeilen - Single Summer Sailing

Geen zeilervaring hebben geeft niet, want de schippers en reisleiders zijn uitstekende instructeurs, die altijd in de buurt zijn om jou en vooral de kinderen op weg te helpen en te begeleiden. Naast het zeilen worden er ook allerlei andere activiteiten ondernomen waar de ouders en kinderen gezellig aan mee kunnen doen.

Single Summer Sailing - lekker zeilen en in het water springen

Even wat opsommen: bodyboarden, een fietstocht, een uitje paintballen, zelf piratenshirts maken, waterpistoolgevechten op het dek en ga zo maar door. Ook de activiteitenbegeleidster zorgt altijd weer voor leuke nieuwe iedeeën. Bovendien weet de kok de lekkerste maaltijden te toveren in de kombuis.

En, heb je wel eens behoefte aan oneindig veel – niet ophoudende knuffels, dan is de scheephond altijd kwispelend paraat!

Last but not least – een weekend lang lekker zeilen én bíerproeven!

Voor de single bierliefhebbers is er zelfs een meezeil-bierproef-reis. Een sportief en actief weekend vol afleiding en ….. bier! Je kunt met vrienden ‘aanmonsteren’ of ook in je single-eentje. Op een meezeilreis zijn er altijd gezellige anderen waar je jezelf bij aan kunt sluiten, zeker als er ook nog bier wordt geproefd. Dat gevoel van saamhorigheid begint al bij het eerste slokje!

Single Summer Sail - lekker zeilen op een meezeilreis

Op vrijdagavond word je ontvangen op de klipper De Suydersee. Na wat uitleg over zeilen en veiligheid varen jullie uit richting Vlieland, waar het anker uitgegooid wordt en de kapitein het schip laat droogvallen. In het maanlicht kunnen jullie dan alvast proosten met een paar prima bieren van de Harlinger havenbrouwerij ‘Het Brouwdok’. Waarbij het speciaal voor de bruine vloot ontwikkelde ‘Red-de-Vloot’ bier beslist nog even herinnerd mag worden.

Op vlieland is er de volgende dag een rondleiding bij Brouwerij Fortuna waarna jullie naar Terschelling varen en onderweg de zeehondjes even gedag zeggen. Eenmaal geankerd bij Terschelling komt ook nog een bottelier van de Terschellinger brouwerij Schoemrakker het heerlijke Brandaanbier laten proeven! Daarna kun je lekker in het stadje gaan banjeren en laten we hopen dat je dan weer kunt genieten van (nog) een biertje op een terras. Of tijdens een etentje in een van de vele restaurants.

Ach, je hebt er gewoon zin in – gooi het roer om, ga overstag en boek!

Ahoy!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in