De Runningdate is een sportevenement dat tijdens de ‘Summer of Love‘ regelmatig in Breda plaatsvindt. Hardlopen met sportieve singles, hoe leuk is dat?!
Even voor alle duidelijkheid; een runningdate betekent niet dat je leert opstappen en hard wegrennen tijdens of na een eerste date, wat voor diepgang of teleurstelling dan ook! Nee, een runningdate betekent dat je met nieuwe vrienden of met een date – in elk geval met een nieuw maatje lekker gaat rennen – in Breda!

De runningdate creëert nieuwe ontmoetingen en verbindt singles met de passie hardlopen aan elkaar. Hoe leuk zal het zijn als jij een date vindt die net als jij graag het uiterste geeft tijdens deze sport! Je leert de andere deelnemers al tijdens de start kennen door de duotrainingen en de leuke sportieve spellen. Het is als een gezellig loskomen; bloed gaat dan al warmer stromen – het hart sneller kloppen…
Na de pauze volgen de intervaltrainingen en de looples (technisch goed en mooi leren lopen!). Tsja, na dit alles zul je de andere teamleden toch wel redelijk goed hebben leren kennen! Ben je nu meteen enthousiast – meld je dan hier aan!

Zijn er Singles die géén runningdate willen hebben?!

Houd jij er nu ook van om in de vrije buitenlucht te sporten, te wandelen of peddelen, enzovoort, maar is hardlopen niet echt jouw ding? Woon je ook niet in Breda of omgeving, maar lijkt het je wel leuk een fijne soulmate te vinden die graag sportief buiten bezig is? Dan kun je jezelf ook aanmelden bij ‘De Wandeldate’. Er worden door ‘De Wandeldate’ vaker runningdates en wandeldates in heel het land georganiseerd – in samenwerking met verschillende andere organisaties. Je kunt hiervan op hoogte blijven door jezelf in te schrijven en aan te geven de agenda en tips regelmatig te willen ontvangen. Je kunt bovendien ook de Facebookpagina van ‘De Wandeldate’ volgen, als je eerst eens oriënterend bezig wilt zijn.

Bewegen is winnen!

Laten we die ouderwetse uitdrukking ‘hardlopers zijn doodlopers’ eens achterwege laten! Hardlopers zijn namelijk overwinnaars! Zoals iedereen die bezig is met sport en beweging, op wat voor manier dan ook! Je krijgt steeds meer en meer zelfvertrouwen door telkens weer de grens te verleggen of de lat hoger te leggen… Dat lukt namelijk wél – als je probeert –  als je doet!

Singles rennen 'strak' tijdens een runningdate

En weet je; heb je nu de juiste conditie (nog) niet – of zijn er andere oorzaken waardoor je denkt dat je iets dergelijks niet kunt. Ben je misschien iets – of veel te dik om aan zo’n evenement deel te nemen? Of heb je last van een andere beperking? Neem dan contact op met een leefstijlcoach om je op weg te helpen. In de omgeving van Breda heb je bijvoorbeeld Runnerscafe van leefstijlcoach Ron Bekker.

Hebben Singles een leefstijlcoach nodig? Jazeker wel!

Even een ‘open deur’: een leefstijlcoach begeleid je naar een andere levensstijl. Citerend: Buiten en in beweging zijn geeft geweldig veel gezondheidsvoordelen.

Soms – vaak is er nog vergoeding door de Zorgverzekeraar ook! Leuk toch? Informeer jezelf hier eens over. Conditie opbouwen én nieuwe vrienden en misschien wel een leuke mooie liefde ontmoeten, ook jij…. Juist jij!
Wie weet wat voor een wending je leven gaat nemen! Ook degenen die door een onderliggend probleem misschien nooit de 2 kilometer zullen hardlopen kunnen aanzienlijk verbeteren. Het wandelen en ‘mooi lopen’ is soms al een mooie prestatie – of begin….  Wandelaars zijn namelijk ook winnaars!

En er is nog veel meer te doen met een date of mate. Heb je ooit gehoord van ‘plogging’ – rennen en tegelijkertijd zwerfvuil verzamelen? Runnerscafe organiseert dit ook! Of SUP-cleanups – al peddelend rommel uit het water opvissen? Zo sport je terwijl je meteen meehelpt een groot vervuilingsprobleem op te lossen. ‘Cleaning up the planet’, zeg maar, terwijl je sport!

Natuurlijk zijn er altijd singles die het wat spannender en uitdagender willen. Andere singles zijn dan weer schuinsmarcheerders. Wat voor sport dat nu weer is en welk voorbeeld zij geven weten we eigenlijk niet zo goed… (-;

1 REACTIE

  1. Hallo Carla, wat een geweldig leuk stukje heb je weer geschreven! Ik heb er enorm van genoten! Wat betreft dat laatste over die “schuinsmarcheerders” daarbij denk ik toch aan ‘vrouwenjagers’ en ‘kroeglopers’… Dit is voor sommigen namelijk ook TOP sport!
    Wellicht daar een keer een ‘item’ aan wijden..

    Groetjes, Marianne (Uithoorn)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in