Jazeker – bruisend het nieuwjaar in! Want het is een vergissing te denken dat Singles zonder Jingles nu volkomen vereenzaamd zijn geraakt. Natuurlijk is het een heel aparte decembermaand, zonder al die gezellige borreluurtjes en feestjes in de stamkroeg. Zonder de recepties en de etentjes in het favoriete restaurant… Toch zijn singles van een heel apart slag! Van het onverwoestbare soort dat zichzelf altijd vermaakt, wat er ook gebeurt. No matter what!

Zo’n periode van zelfreflectie zijn singles wel gewend

Het volkomen gevoel van bezinning ken je als single wel en je stelt jezelf dan ook de vraag of het zo belangrijk is bruisend het nieuwjaar in te gaan. En hoe dan? Hoezo bruisend? Je glimlacht bij de gedachte dat je nu ook wel eens heel kwalitatief het nieuwjaar in kunt gaan bruisen! Nu je geen geld in exclusieve restaurants kan – mag uitgeven. Nu het overbodig is een chique uitgaansoutfit te kopen. Je kunt jezelf bijvoorbeeld eens trakteren op heel mooie champagne om lekker bruisend het nieuwjaar in te drinken….

Toch bruisend het Nieuwjaar in

Daar horen natuurlijk ook heel fonkelende glazen bij. Het soort waar je genietend en waarderend uit drinkt. Ja, straks even heerlijk snuffelen naar een mooi kristallen glasservies! Zoeken naar glazen die telkens glanzend knipogen en uitnodigen, elke keer als je de kast opendoet….
Al begin je slechts met een paar… Natuurlijk denk je dan aan twee stuks want je weet nooit of er volgend jaar een nieuwe liefde op bezoek komt. Word je een setje, dan wil je natuurlijk sprankelend klinken met zo’n fijn resonerend pingelend setje. Met glazen die klinken als een ver kerkklokje ergens verscholen tussen sneeuwwitte bergtoppen..

Ow…!? Meteen nog een gemis opgelost!

Hoezo duur? Het zijn collectorsitems!

Natuurlijk vermoedde je wel – wist je al – dat er champagnes zijn die de gewone singles niet kunnen kopen. En het is dan ook niet verbazingwekkend deze eens tegen te komen op internet. Champagnes die geschiedenis hebben! Natuurlijk ziet een fles Juglar, die eeuwenlang op de zeebodem kokkels en mossels (of wat dan ook) heeft liggen verzamelen –  er niet zo smakelijk uit. Toch bepaalt die aanslag juist de waarde! Juist dan brengt zo’n fles een megabedrag op een veiling op.

Liever een prijsklasse lager dan Dom Pérignon White Gold of Rosé vintage? Fijn posh uitpakken kun je ook heel goed met de Dom Pérignon Rosé zonder ‘vintage’ of een Veuve Clicquot Brut vintage. Of met de lievelingschampagne van Keizer Napoleon Bonaparte; Moët & Chandon.

Je kunt altijd overal advies vragen – juist leuk!

Champagnes of mousserende wijnen zijn er in alle prijsklassen. Kies gewoon die fles of dat huis dat jij lekker vindt of laat je adviseren. Een beetje advies over het openen van de champagnefles en het schenken van de champagne is misschien ook niet overbodig.

Even oefenen en je bubbelt zonder meer Jingelend door Kerst en bruisend het Nieuwjaar in. Je hebt dan wel meer dan één fles nodig hoor! (-;)

Houd de moed erin! Een goed voornemen? Bespeel de Ukulel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in